Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 8
TÜRKİYE’DE KATILIM BANKACILIĞININ GELİŞİMİ ÜZERİNE BİR DEĞERLENDİRME: 2015-2019 DÖNEMİ ANALİZİ
2020
Dergi:  
Avrasya Sosyal ve Ekonomi Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Son 20 yılda İslami finans ve İslami bankacılık tüm dünyada büyüme ve gelişme göstermektedir. Türkiye’de de İslami bankacılık faaliyetleri 1985 yılından bu yana devam etmektedir. Özellikle 2015 yılından bu yana devletin de teşviki ile birlikte İslami bankacılığın ya da Türkiye’deki deyimi ile katılım bankacılığının bankacılık sektörü içerisindeki payının arttırılmasına yönelik çabalar gözlenmektedir. Bu çabaların çeşitli nedenleri bulunmaktadır. İslami bankacılık konusunda yapılan araştırmaların bir kısmı İslami finansın reel sektörün finansmanını sağlayarak ekonomik büyüme ve gelişmeye doğrudan katkı sağladığını öne sürmektedir. Bazı araştırmalar ise İslami finansın finansal krizlere sebep olan ve toksik ürün olarak ifade edilen türev araçları kullanmaması sebebiyle finansal krizlerle mücadelede önemli bir araç olduğunu ortaya koymaktadır. Bu araştırmada İslami bankacılığın gelişimi değerlendirilmiş ve finansal göstergeler ile İslami bankacılığın Türkiye’deki gelişimi analiz edilmiştir. Araştırmada bankaların yıllık faaliyet raporlarından elde edilen veriler kullanılmıştır. Araştırmada katılım bankalarının gelişim gösterdiği ancak bankacılık sektöründeki payının henüz düşük olduğu sonucuna ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler
Avrasya Sosyal ve Ekonomi Araştırmaları Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Avrasya Sosyal ve Ekonomi Araştırmaları Dergisi