Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 33
 İndirme 9
NÜFUZLU PAZARLAMA YOLUYLA YAPILAN REKLAMLARA KARŞI TÜKETİCİ ŞÜPHECİLİĞİ: Y KUŞAĞI ÜZERİNDE KEŞİFSEL BİR ARAŞTIRMA
2018
Dergi:  
Trakya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi E-Dergi
Yazar:  
Özet:

Sosyal medyada kitleleri etkileyebilme potansiyeli oldukça yüksek olan kişiler tarafından bir ürün ya da marka onayının verilmesi, bir diğer adıyla nüfuzlu pazarlama yoluyla reklam faaliyetinin gerçekleştirilmesi; firmaların tüketici zihninde kendilerini konumlandırması ve tüketicilerde olumlu duygu yaratması adına oldukça önemlidir. Ek olarak; nüfuslu pazarlama yoluyla reklam yapan firmalar; tüketiciyle marka arasında samimi ve duygusal bir bağ kurabilmekte, ürüne karşı ilgilenim düzeyini arttırabilmekte ve reklamın tüketiciler tarafından akılda kalıcı olmasını sağlayabilmektedir. Öte yandan, bahsi geçen bu faydaların var olabilmesi için firma tarafından yararlanılan nüfuzlu pazarlama yoluyla gerçekleştirilen reklam faaliyetinin tüketicilerce inanılır bulunması oldukça önemlidir.  Nitekim tüketicilerce şüpheyle yaklaşılan nüfuzlu pazarlama ile yapılan reklam faaliyeti ile firmanın imajı olumsuz yönde etkilenebilir ve ürün alımı ciddi anlamda azalabilir. Bu sebeple, özellikle Y kuşağının (sosyal medyayı en aktif şekilde kullanan segment olması sebebiyle) nüfuzlu pazarlama ile yapılan reklam faaliyetinde yer alan hangi unsurlara karşı şüpheyle yaklaştığını ortaya koymak ve söz konusu unsurlara ilişkin eksiklikleri gidermek firma için oldukça elzemdir. Bu çalışma, yukarıda bahsi geçen durumun önemine binaen, Y kuşağının sosyal medyada yapılan nüfuzlu pazarlama aracılığıyla gerçekleştirilen reklam faaliyetlerine karşı şüphecilik tutumunu keşfetmeye yönelik olarak yapılmıştır. Bu amaç doğrultusunda yapılan çalışmadan elde edilen sonuca göre;  Y kuşağının, sosyal medyada nüfuzlu olarak nitelendirilen kişiler tarafından yapılan reklamlara karşı, kısmen inançsızlık, itimatsızlık ve hoşnutsuzluk tutumu içerisine girdiği ve reklamlarda yer alan ürün bilgileri konusunda yanlış bilgilendirildiklerini düşündükleri ifade edilebilir.

Anahtar Kelimeler:

null
2018
Yazar:  
2018
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Trakya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi E-Dergi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 109
Atıf : 331
2023 Impact/Etki : 0.304
Trakya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi E-Dergi