Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 18
 Görüntüleme 20
 İndirme 3
 Sesli Dinleme 1
Depremde hasar gören kırsal yapılar için bir yapısal hasar değerlendirmesi
2015
Dergi:  
Dicle Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Mühendislik Dergisi
Yazar:  
Özet:

Türkiye coğrafyasının %92'sinin deprem bölgeleri içerisinde olduğu, nüfusunun ise %95'inin deprem tehlikesi altında olduğu bilinmektedir. 2013 nüfus sayımına göre Türkiye nüfusunun %22,7’si kırsalda (belde ve köylerde) yaşamakta ve bu oran Van bölgesinde %50 civarlarını bulmaktadır. Bu önemli noktadan yola çıkılarak 2011 Van Depremleri sonrası bölgede çoğunlukla yığma yapılardan oluşan Erciş ilçesine bağlı yerleşim birimleri incelenmiş ve kırsal alandaki hasar tespit çalışmaları değerlendirilmiştir. Mevcut yığma yapıların aldığı hasarlar belirlenerek, bu yapılar hasarsız, az hasarlı, orta hasarlı ve ağır hasarlı/yıkık olmak üzere dört şekilde kategorize edilmiştir. Her yerleşim birimi için yapılarda meydana gelen hasar tiplerinin toplam hasarlı yapı sayısına oranlanarak, her hasar durumu için ayrı bir yüzde çıkarılmıştır. Bunlar önerilen hasar katsayılarıyla çarpılarak rakamsal bir sonuç elde edilmiştir. Hasar durumlarına göre şiddet değerinin tespit edilebileceği bir skala oluşturulmuştur ve elde edilen sonuç bu skaladan bakılarak şiddet değeri tespit edilmiştir. Böylece bu çalışmada sadece yığma yapı hasarları ölçüt alınarak kırsal yerleşim birimleri için daha nicel alternatif bir yapısal şiddet cetveli oluşturulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

A structural damage assessment for rural structures damaged by the earthquake
2015
Yazar:  
Özet:

It is known that 92% of Turkey’s geography is within earthquake areas, while 95% of its population is under earthquake risk. According to the 2013 population census, 22.7% of the Turkish population lives in rural areas and villages, and this percentage is about 50% in the Van region. From this important point, the 2011 Van earthquakes after the area mostly consisting of accumulation structures related settlements to the Erciş district have been examined and the damage detection work in the rural area has been evaluated. Identifying the damages the existing accumulation structures have been categorized in four categories: unskilled, low-skilled, medium-skilled and seriously damaged/destroyed. For each settlement unit, a separate percentage of the total number of damaged structures of the types of damages occurring in the structures has been extracted for each damaging condition. These have been achieved a numerical result by matching the recommended damage rates. A scale is created in which the value of violence can be identified according to the damage conditions and the result is identified according to this scale. Thus, in this study, a more quantitative alternative structural violence pattern for rural settlements was created by measuring only accumulating structural damage.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Dicle Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Mühendislik Dergisi

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 782
Atıf : 1.928
2023 Impact/Etki : 0.157
Dicle Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Mühendislik Dergisi