Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 14
UNICEF’E GÖRE TÜRKİYE’DE DEZAVANTAJLI KABUL EDİLEN GRUPLARIN SPORTİF ETKİNLİKLERLE SOSYAL UYUMUN SAĞLANMASI
2018
Dergi:  
Siirt Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Literatür taraması yöntemi kullanılarak yapılan çalışmada UNİCEF tarafından Türkiye’de dezavantajlı olarak kabul edilen; engelli çocuk ve gençler, sokakta çalışan yoksullukla mücadele eden çocuk ve gençler, Roman çocukları ve gençler, anadili Türkçe olmayan çocuk ve gençler ile göçmen ve mülteci sıfatları ile yaşayan çocuk ve gençlerden oluşturulan gruplar kavramsal olarak incelenmiştir. Bu gurupların Türkiye’de ki mevzuata göre yasal tanımlarına bakılarak uluslararası tanımlarla uyumu ve bu guruplara ilişkin yapılan çeşitli proje ve desteklemeler incelenmiştir. Bu gurupların sosyal uyumlarının sağlanması adına spor ortamına katılımlarını teşvik eden stratejiler dikkate alınarak, Avrupa’da ve Türkiye’de yapılan uygulamalar incelenmiştir. Özellikle uluslararası göçmenlere uygulanan uygulamalar açısından Türkiye’de olumlu yönde sonuçlar veren uygulamaların olduğu görülmektedir. Buna rağmen tüm dezavantajlı guruplarının spor ile sosyal uyumlarını sağlayacak proje ve programların istenilen düzeyde olmadığı görülmüştür. Sonuç olarak ÜNİCEF e göre ülkemizde dezavantajlı olarak kabul edilen gurupların sportif faaliyetlerle topluma uyum sağlamalarında, sportif faaliyetlerinin önemi bir ihtiyaç olarak ortaya çıktığı görülmektedir

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Siirt Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 188
Atıf : 1.488
2023 Impact/Etki : 0.071
Siirt Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi