Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 47
 İndirme 10
MAUPASSANT’IN ‘KORKU’ ADLI ÖYKÜSÜNDE KORKU*
2003
Dergi:  
Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

19. yüzyıl Fransız yazınında öyküleriyle önemli bir yer edinmişolan Guy de Maupassant, bu alanda oldukça üretken olmuştur. Öykülerinde yaşamından izlenimlerin çok yoğun bir şekilde hissedildiği yazar, özellikle öykü alanında ülkemizde de tanınan ve bilinen bir yazardır. Realist roman anlayışının büyük ustasıGustave Flaubert’in etkisinde verdiği eserlerle döneminin en önemli öykü yazarlarının önde gelenlerinden olmuştur. Karamsarlık, korku, yalnızlık ve endişe gibi kimi temaların yanısıra kişisel gözlemlerinin ve yaşamının son derece çalkantılıdönemlerinin etkisiyle yazdığıöyküler çoktur. İnceleyeceğimiz “La Peur” Korku adlıöyküsünde, öyküyle aynıadıtaşıyan ‘korku’ duygusunun bir çözümlemesini yapmaya çalışaca-ğız. Birçok öyküsünde ortak bir tema olarak işlenen bu ‘korku’ teması-nın, bu öyküde ele alınışbiçimi üzerinde duracağız. Yaşamının son dönemlerinde çektiği hastalıkların acısınıdindirmek amacıyla kullandığıbirçok maddenin etkisiyle yaşadığıkorku, sanrı, yalnızlık gibi birçok duygunun bu öyküde ‘korku’ olarak ortaya çıkışınıgöreceğiz

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.308
Atıf : 12.913
2023 Impact/Etki : 0.3
Quarter
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı
Q1
111/520

Güzel Sanatlar Temel Alanı
Q1
11/89

Filoloji Temel Alanı
Q1
8/84

Eğitim Bilimleri Temel Alanı
Q2
80/239

Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi