Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 12
Suriyeli Mültecilerin Türkiye’ye Sosyal Entegrasyonu: Bir Niteliksel Analiz Çalışması
2023
Dergi:  
Middle East Journal of Refugee Studies
Yazar:  
Özet:

Türkiye, bugün 3,5 milyondan fazla Suriyeli mülteciye ev sahipliği yapan dünyanın en büyük ev sahibi ülkesidir. Bu çalışma, Suriyeli mültecilerin Türkiye’ye sosyal entegrasyonlarını kolaylaştıran ve zorlaştıran sosyal etkenleri, onların kendi deneyimlerine ve kendi sözlerine dayalı olarak niteliksel bir yöntem kullanarak araştırmaktadır. Türkiye'de en az 1,5 yıl, en fazla 5 yıl ikamet etmiş, farklı etnik kökenlere sahip, yetişkin 14 Suriyeli mülteci ile yarı yapılandırılmış görüşmeler yapılmıştır. Bu görüşmeler sonucunda elde edilen veriler tematik analiz yöntemi uygulanarak analiz edilmiştir. Analiz sonucunda ortaya beş ana tema ve bu ana temalara bağlı olarak 14 alt tema çıkmıştır. Belirlenen beş ana tema sırasıyla “Türkiye’ye Dair Değerlendirmeler”, “Günlük Hayatla İlgili Problemler”, “Dil Bariyeri”, “Sosyal Hayat”, ve “Türkiye ve Suriye Karşılaştırması” dır

Anahtar Kelimeler:

Social Integration Of Syrian Refugees In Turkiye: A Qualitative Study
2023
Yazar:  
Özet:

Turkiye is the world's largest host country, hosting more than 3.5 million Syrian refugees today. This study investigates the social factors that make their social integration easier or more challenging, We used a qualitative method, based on their own experiences and their own words. Semi-structured interviews were conducted with 14 adult Syrian refugees of different ethnic origins who have resided in Turkiye for at least 1.5 years and at most 5 years. The data obtained as a result of these interviews were analyzed by applying the thematic analysis method. As a result of the analysis, five main themes and 14 sub-themes emerged. The five main themes determined are "Evaluations About Turkey", "Problems Related to Daily Life", "Language Barrier", "Social Life", and "Comparison of Turkey and Syria", respectively.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Middle East Journal of Refugee Studies

Alan :   Eğitim Bilimleri; Hukuk; Sağlık Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 75
Atıf : 73
2023 Impact/Etki : 0.071
Middle East Journal of Refugee Studies