Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 96
 İndirme 27
Turukkular (Çivi Yazılı Kaynaklar Işığında)
2017
Dergi:  
Akademik Tarih ve Düşünce Dergisi
Yazar:  
Özet:

Mari ve Šemšāra Arşiv vesikaları M.Ö. 2. binyıl Mezopotamya’sının Asur ve Babil  gibi güçlü devletlerinin yanı sıra, söz konusu devletlerin siyasi ve sosyal ilişkiler kurdukları çevredeki küçük topluluklar hakkında da önemli bilgiler vermektedir. İşte sözü edilen ve merkezi devlet kurma aşamasına ulaşamamış olan topluluklardan birisi de Turukkular’dır. Yine adı geçen çivi yazılı vesikalar Turukkuların M.Ö. 19-13. yüzyıllar arasında modern Musul, Erbil ve Kerkük şehirleri sahasında yaşadıklarını göstermektedir. Boy sistemine göre teşkilatlanmış ve konar-göçer hayat tarzına sahip olan Turukkuların diğer bir özelliği de savaşçı olmalarıdır. Bu özellikleri onların bölge siyasetinde önemli bir rol almalarını sağlamıştır.

Anahtar Kelimeler:

The Turukku Society (under The Light Of Cuneiform Sources)
2017
Yazar:  
Özet:

The archive documents of Mari and Šemšāra give valuable information not only about the powerful states of Mesopotamia, such as Assyria and Babylon, in the 2nd millennium B.C, but also about the small societies with whom they established political and social relations. One of the above mentioned societies that could not found a state is the Turukku society. The cuneiform documents show that the Turukku society lived between the 19th and 13th centuries in the area of modern Mosul, Erbil and Kirkuk cities. Organized in clan system and adapting a nomadic life style, the Turukku society was also a warrior society which enabled them to have a significant role in the region's politics.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Akademik Tarih ve Düşünce Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 908
Atıf : 1.142
2023 Impact/Etki : 0.083
Akademik Tarih ve Düşünce Dergisi