Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 11
 İndirme 2
DÖRT AVRUPA ÜLKESİ İŞGÜCÜ VERİMLİLİK ANALİZİ: MİKRO DÜZEY BİR KARŞILAŞTIRMA
2021
Dergi:  
3. Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi
Yazar:  
Özet:

İşgücü verimliliği, tüm dünyada sosyal, ekonomik ve eğitim düzeyi gibi geniş bir yelpazede çeşitli faktörlere bağlı olarak değişkenlik gösteren bir göstergedir. Bu nedenle, ülkeler arasında karşılaştırmalı bir analiz yapmak zordur. Bu çalışmada, dört ülkenin (Türkiye, Çek Cumhuriyeti, Fransa ve Birleşik Krallık – UK) 2010 ve 2019 yılı işgücü verimlilik düzeyleri AHP (Analitik Hiyerarşi Süreci) ve ORESTE (Organization, Rangement Et Synthese De Donnes Relationnels) yöntemleri ile ölçümlenmiş, karşılaştırılmış ve sıralanmıştır. Rasyonel bir değerlendirme yapabilmek adına, bu dört ülkede faaliyet gösteren Toyota Üretim Tesisleri verileri kullanılmıştır. Elde edilen bulgular, Çek Cumhuriyeti’nin 2010 ve 2019 yıllarında en yüksek işgücü verimlilik düzeyine sahip ve bu süreçte en istikrarlı ülke olduğunu ortaya koymaktadır. Ayrıca, Fransa dışında incelenen tüm ülkelerin 2008 finansal kriz sonrası (2010) işgücü verimlilik oranları 2019 yılı verimlilik oranlarından daha düşük çıkmıştır. Devamsızlık ve operasyonel verimlilik göstergelerinde ise Türkiye, diğer ülkelere kıyasla, 2010 yılında en iyi performansı sergileyen ülke olmuştur ve bu sonuç bu göstergeler bazında bu dönemde işgücünün görece daha iyi yönetildiğinin bir göstergesidir. Diğer yandan bu dönemde Türkiye’de talep çok ciddi oranda düşmüş ve toplam çalışan sayısının üretim rakamları ile paralel seyretmesi sürecinde güçlükler yaşanmıştır.          

Anahtar Kelimeler:

null
2021
Yazar:  
0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




3. Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.167
Atıf : 2.691
2023 Impact/Etki : 0.172
3. Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi