Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 22
 İndirme 4
GÜÇ TUTUŞUR POLİPROPİLEN POLİMERİ VE LİF UYGULAMALARINDA SON GELİŞMELER VE GELECEK BEKLENTİLERİ
2019
Dergi:  
Uludağ University Journal of The Faculty of Engineering
Yazar:  
Özet:

Polimer esaslı (plastik) malzemelerin 1950’li yıllardan bu yana hayatın her alanında gittikçe artan bir oranda kullanım alanı bulmaktadır. Polipropilen (PP), poliolefin grubunda yer alan ve oldukça yaygın kullanılan termoplastik polimerlerden birisidir. PP’den elde edilen ürünler paketleme ve ambalaj sektöründe, otomotiv uygulamalarında, elektrik ve elektronik sektöründe ve inşaat sektöründe çok geniş bir uygulama alanına sahiptir. PP’nin tekstil sektöründe kullanımı da büyük önem arz etmektedir. PP düşük maliyet, hafiflik, yüksek mekanik dayanıklılık, yüksek kimyasal direnç ve istenilen ısıl kararlılık gibi önemli avantajları nedeniyle kullanım alanı sürekli artan bir malzemedir. Yanmaya karşı direnç PP’nin kullanıldığı pek çok alanda önemlidir. PP yüksek yanıcılığa sahip olduğundan çeşitli alev geciktirici katkı malzemeleri ile güç tutuşur hale getirilerek bu alanlarda kullanılır. Bu çalışmada PP’ye güç tutuşurluk özelliği (alev geciktiricilik) kazandırmak amacıyla kullanılan katkı malzemeleri incelenmiş, bu alandaki güncel gelişmelere ve gelecekteki beklentilere değinilmiştir. Güç tutuşurluk özelliği kazandıran malzemeler halojen içerenler, şişen sistemler, fosfor esaslılar, metal hidroksitler, nano malzemeler ve silikon içerenler olarak gruplandırılmıştır. Bu çalışmada “güç tutuşurluk” ve “alev geciktiricilik” terimleri İngilizce “flame retardancy” terimi ile eş anlamlı olarak kullanılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

The latest developments and future expectations in polypropylene polymers and LIF applications
2019
Yazar:  
Özet:

Polymer-based (plastic) materials have been increasingly used in every field of life since the 1950s. Polypropylene (PP) is one of the thermoplastic polymers that belongs to the polyolefin group and is widely used. Products obtained from PP have a wide range of application in the packaging and packaging sector, in automotive applications, in the electric and electronic sector and in the construction sector. PP’s use in the textile industry is also of great importance. PP is a continuously growing material due to its significant advantages such as low cost, lightness, high mechanical resilience, high chemical resistance and desired heat stability. The burning resistance is important in many areas where PP is used. Since PP has high burning capacity, it is used in these fields by making it power burning with a variety of fire delaying additives. In this study, the additives used in order to give the power holding feature to the PP (weight delay) were studied, referring to the current developments in this field and future expectations. Materials that give the power attachment properties are grouped into halogens, swelling systems, phosphorus-based, metal hydroxides, nanomaterials and silicone-based. In this study, the terms "power retention" and "power delay" were used as equivalent to the English term "flame retardancy".

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Uludağ University Journal of The Faculty of Engineering

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.046
Atıf : 3.096
Quarter
Mühendislik Temel Alanı
Q3
60/114

Uludağ University Journal of The Faculty of Engineering