Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 10
Toros sediri için gövde çapı modelinin tahmin performansını iyileştirmek için meşcere sıklığının kullanılması
2020
Dergi:  
Türkiye Ormancılık Dergisi
Yazar:  
Özet:

Toros sediri (Cedrus libani A. Rich.) Türkiye’nin ekonomik ve ekolojik açıdan en önemli orman ağacı türlerinden birisidir. Bu çerçevede doğal Toros sediri ormanlarının geleceğe dönük yönetim ve planlanması ile ilgili stratejilerinin geliştirilmesinde, türün büyüme ve hasılatına ilişkin mevcut durumun ortaya konması gerekmektedir. Ağaç türlerinin büyüme ve hasılatına ilişkin tahminlerde kullanılan en önemli yapı taşlarından birisi, ağaç hacim tahminleridir. Ağaç hacimlerinin tahmini amacıyla gövde çapı modellerinin kullanımı son yıllarda önemli bir araç olmuştur. Gövde çapı modelleri, bir ağaç gövdesi boyunca farklı yüksekliklerdeki çap değerlerinin tahmin edilmesi, buna bağlı olarak da ağaç hacim tahminleri ve bu hacmin farklı ürün sınıflarına dağılımının belirlenmesi için kullanılmaktadır. Yapılan çalışmalar, ağaçların büyüme ve gövde formu üzerinde; meşcere sıklığı, gençleştirme yöntemi, toprak tipi ve joe-klimatik faktörler gibi bazı karakteristiklerinin önemli etkilere sahip olduğunu göstermiştir. Dolayısıyla, gövde çapı modellerine meşcere sıklığının yardımcı değişken olarak eklenmesi ile modellerin gövde çapı ve hacim tahminlerindeki performansları arttırılabilir. 

Anahtar Kelimeler:

The use of the shell frequency to improve the predictive performance of the body diameter model for Toros sediri
2020
Yazar:  
Özet:

Cedrus libani (Cedrus libani A. and Rich.) It is one of the most economic and ecological species of forest trees in Turkey. In this framework, the development of the strategies for the future management and planning of the natural Toros seed forests must reveal the current situation of the species' growth and yield. One of the most important structural stones used in the forecasts regarding the growth and yield of tree species is the forecasts of the tree volume. The use of body diameter models for the purpose of predicting tree volumes has been an important tool in recent years. The body diameter models are used to predict diameter values at different heights throughout a tree body, and therefore to predict the tree volume and to determine the distribution of this volume to different product classes. Studies have shown that trees have significant effects on growth and body shape; some characteristics, such as the frequency of moisture, the method of rejuvenation, the soil type and joe-climate factors. Thus, with the addition of the shell frequency as a assistant variable to the body diameter models, the performance in body diameter and volume forecasts of the models can be increased.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Türkiye Ormancılık Dergisi

Alan :   Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Mühendislik; Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 788
Atıf : 3.263
2023 Impact/Etki : 0.224
Türkiye Ormancılık Dergisi