Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 9
 İndirme 1
FEN BİLGİSİ ÖĞRETMEN ADAYLARININ SAĞ VE SOL BEYİN BÖLGELERİNE VE EĞİTİMLE OLAN İLİŞKİSİNE YÖNELİK BİLGİLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ
2018
Dergi:  
IBAD Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmayla mezun durumunda olan öğretmen adaylarının beyin araştırmalarının eğitimle ilişkisine yönelik görüşlerinin ortaya çıkarılması amaçlanmıştır. Bu araştırma betimleyici-yorumlayıcı nitel araştırma yöntemlerinden biri olan fenomenoloji olarak desenlemiştir. Araştırma grubunu 2015-2016 bahar döneminde Bursa’da bulunan bir devlet üniversitesinin Fen Bilgisi Öğretmenliği Anabilim dalında öğrenim gören mezun durumda 33 öğrenci oluşturmaktadır. Veriler yarı- yapılandırılmış görüşme ve dökümanlar yoluyla toplanmıştır. Verilerin analizinde nitel yöntemlerden içerik analizinden yararlanılmıştır. Araştırma bulgularına göre öğretmen adaylarının beyin araştırmalarının eğitimle ilişkisine yönelik öğretim modeli, bireysel farklar ve beynin yapısı ve özelliklerini temel alan üç temel anlayışa ulaşılmış ve bilgilerinin en fazla bireysel farklar olarak ele alındığı fark edilmiştir.  Öğretmen adaylarının sağ beyni daha çok sözel olarak yorumladıkları, sol lobunu ise sayısal-matematiksel-mantıksal yeteneklerle ilişkilendirdikleri anlaşılmıştır. Öğretmen adaylarının çoğu aldıkları eğitimde beyin eğitim ilişkisine yönelik uygulamaların yapılmadığını belirtmiştir. Eğitimde beyin-eğitim ilişkisinin kullanıldığını belirten öğrenciler bunu daha çok yapılan uygulamalarla ilişkilendirerek değerlendirmiştir.  Öğretmen adaylarının verdikleri yanıtlarda öğrenci merkezli uygulamaların daha fazla beyin-eğitim ilişkisinin temel alındığı uygulamalar olarak ele alındığı anlaşılmıştır. Öğretmenlerin sınıflarında beynin öğrenme süreçlerini ve rolünü bilerek öğretim gerçekleştirmesi eğitimin verimini arttıracaktır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




IBAD Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 583
Atıf : 2.994
IBAD Sosyal Bilimler Dergisi