Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 23
 Görüntüleme 62
 İndirme 20
Zorunlu Göçe Maruz Kalan Bireylerin Psikososyal İyilik Hali
2021
Dergi:  
Toplum ve Sosyal Hizmet
Yazar:  
Özet:

İyilik hali (well-being) üzerine literatürde çeşitli tanımlamalar olmakla birlikte bu kavram çoğunlukla fiziksel, sosyal ve psikolojik açılardan sağlıklı olmak olarak açıklanmaktadır. Bu çalışmada psikososyal iyilik hali, zorunlu göçten etkilenmiş sığınmacı ve mülteciler özelinde ele alınmıştır. Zorunlu göç deneyimi, sığınmacı ve mültecilerin iyilik hali üzerinde çeşitli düzeylerde etkilere sahiptir. Bu etkiler göç öncesi, göç sırası ve sonrası deneyimlerin iyilik haline etkisi olarak üç gruba ayrılmaktadır. Aynı zamanda bu süreçler, sığınmacı ve mültecilerde birtakım psikolojik yakınmalara da neden olabilmektedir. Bu bağlamda bu çalışmada en sık gözlemlenen yakınmalardan travma sonrası stres bozukluğuna ve depresyona değinilmektedir. Çalışmanın devamında zorunlu göçten etkilenen bireylerin iyilik halini koruyucu ve geliştirici faktörler ele alınmıştır. Son kısımda ise konunun sosyal hizmet ile ilişkisine ve birey/grup ve topluluk/toplum düzeylerinde önerilere yer verilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Psychosocial Well-being Of Forced Migrants
2021
Yazar:  
Özet:

Although there are various definitions in the literature on well-being, this concept is mostly explained as being healthy in physical, social and psychological aspects. In this study, psychosocial well-being was handled specifically for asylum seekers and refugees affected by forced migration. Forced migration experience has several levels of impact on the well-being of asylum seekers and refugees. These effects are divided into three groups as the effects of pre-migration, migration and post-migration experiences on well-being. At the same time, these processes can cause some psychological complaints among asylum seekers and refugees. In this study, post-traumatic stress disorder and depression are mentioned among the most frequently observed complaints. Further in the study, the factors that protect and improve the well-being of individuals affected by forced migration are handled. In the last part, the relation of the subject with social work and suggestions at the individual / group and community/society levels are given.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Toplum ve Sosyal Hizmet

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 742
Atıf : 5.832
2023 Impact/Etki : 0.434
Toplum ve Sosyal Hizmet