Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 18
 İndirme 3
Farklı Türde Dağıtık Hizmet Dışı Bırakma Saldırılarının Tespiti
2021
Dergi:  
Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi Part C: Tasarım ve Teknoloji
Yazar:  
Özet:

Dağıtık Hizmet Dışı Bırakma Saldırıları (DDoS: Denial-of-Service Attacks) internete bağlı her bir cihazı tehdit etmektedir. DDoS saldırılarının hızlı ilerlemesi ve geniş alana yayılması en bilinen özelliklerindendir. Hızlı ilerleyen ve geniş alana yayılan bu saldırıların etkisini azaltmak için birçok çalışma yapılmıştır. Ancak saldırı türlerinin sürekli gelişmesi ve farklı tekniklerin uygulanması nedenleriyle saldırıların engellenmesi tam olarak gerçekleştirilememiştir. Bu nedenle çalışma kapsamında öncelikle DDoS saldırısı incelenmiş ve tespit etmeye yönelik uygulamalar araştırılmıştır. Veri madenciliği yöntemleri kullanılarak DDoS saldırılarını tespit etmek için bir sistem önerilmiştir. Önerilen sistem için DDoS saldırı türlerinden Aktarım Denetimi Protokolü Saldırısı (TCP: Transmission Control Protocol Flooding), IP Sahteciliği Saldırısı (Spoofing IP: Internet Protocol), Maskelenen IP ile SYN Saldırısı (SYN Flood with Spoofed IP) ve Kullanıcı Veribloğu İletişim Kuralları Saldırısı (UDP: User Datagram Protocol Flooding) için deney düzenekleri kurulmuş ve saldırılar gerçekleştirilerek ağ akış verileri elde edilmiştir. Belirlenen özniteliklere göre uygun veri madenciliği yöntemleri ile sınıflandırma yapılmış ve ZeroR, OneR, Naive Bayes, Bayes Net, Decision Stump ve J48 algoritmaları kullanılmıştır. Bu algoritmalara göre en iyi sınıflandırma oranına J48 algoritması ile ulaşılmıştır. Elde edilen sonuçlar, önerilen sistemin DDoS saldırı türü belirlenmesinde önemli rol oynadığını göstermiştir. Önerilen sistem, gerçek saldırılarda uygun tespit mekanizmalarının daha hızlı, etkin ve verimli şekilde uygulanmasını sağlayacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Detecting Different Types Of Distributed Denial Of Service Attacks
2021
Yazar:  
Özet:

Distributed Denial of Service Attacks (DDoS) are threaten every device connected to the Internet. The fast progress and wide spreading DDoS attacks are among the most well-known features of them. Many studies have been conducted to reduce the impact of these fast-progressing and widespread attacks. However, because of the continuous development of attack types and the implementation of different techniques, the prevention of attacks has not been fully achieved. Therefore, within the scope of this study, a DDoS attack was examined first and applications for detecting it were investigated. A system has been proposed to detect DDoS attacks using data mining methods. For the proposed system, experiment mechanisms for Transmission Control Protocol (TCP) Flooding, Spoofing Internet Protocol (IP), SYN Flood with Spoofed IP, and User Datagram Protocol (UDP) Flooding, which are among the DDoS attack types, were established and the attacks were performed to obtain network flow data. The classification was made with appropriate data mining methods according to the specified features and ZeroR, OneR, Naive Bayes, Bayes Net, Decision Stump, and J48 algorithms were used. According to these algorithms, the best classification rate has been reached with J48 algorithm. The results have shown that the proposed system plays an important role in determining the DDoS attack type. The proposed system will ensure that appropriate detection mechanisms are applied more quickly, effectively and efficiently in real attacks.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi Part C: Tasarım ve Teknoloji

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 690
Atıf : 1.546
2023 Impact/Etki : 0.057
Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi Part C: Tasarım ve Teknoloji