Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 18
 İndirme 8
İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNİN AŞAMALI YAZMA GELİŞİM DÜZEYLERİ
2022
Dergi:  
International Journal of Language Academy
Yazar:  
Özet:

Yazma becerisi bireyin kendini ifade etme sürecindeki en önemli becerilerden biridir. İlkokul düzeyinde başlayıp öğrenim sürecinin her aşamasında başka farklılıklarla zenginleşerek gelişmektedir. İlkokul düzeyinde yeterli gelişim sağlanamadığında bireyin ileriki yaşlarındaki yazma becerilerinin gelişiminde ciddi sorunlar açığa çıkarmaktadır. Bu sebeple bu gelişimin ilk aşaması olan ilkokul seviyesindeki gerekli becerilerin kazandırılması önemli bir husustur. Bu araştırmada, ilkokul 4.sınıftaki öğrencilerin yazma gelişim düzeylerinin tespit edilmesi amaçlanmıştır. Çalışma nitel araştırma yönteminin durum çalışması deseniyle gerçekleştirilmiştir. Çalışma grubunun belirlenmesinde amaçlı örnekleme yöntemlerinden kolay ulaşılabilir durum örneklemesi kullanılmıştır. Araştırmanın çalışma grubu, Rize ilinin Çayeli ilçesinde 9 Mart İlkokulunda 4. sınıfta öğrenim gören 63 öğrenciden oluşmaktadır. Araştırma için verilerin elde edilmesinde öğrencilere istedikleri bir konuda hikâye metni yazdırılmıştır. Veriler Yazma Hatalarını Değerlendirme Envanteri aracılığıyla ve betimsel analiz yöntemiyle değerlendirilmiştir. Analiz sonucunda öğrencilerin aşamalı yazma sürecinde her gelişim düzeyi için yapmış oldukları hataların frekansları tablolar halinde sunulmuştur. Öğrencilerin hatalarına ilişkin örnek görseller ile veriler desteklenmiştir. Araştırma sonucunda 4. Sınıf öğrencilerinin sırasıyla en çok cümle düzeyinde, metin düzeyinde, paragraf düzeyinde ve kelime düzeyinde hata yaptıkları tespit edilmiştir. Araştırmadan elde edilen sonuçlardan hareketle öğretmenlerin öğrencilerin hangi yazma gelişim düzeyinde olduklarını tespit etmeleri bu doğrultuda öğrencilerin mevcut durumunu destekleyecek etkinliklere derslerde yer vermeleri önerilir. Yazma çalışmalarına metin yazdırma ile başlanmamalı bunun yerine kelime, cümle ve paragraf yazma gelişim düzeylerine göre aşamalı bir süreç takip edilerek en son metin düzeyine geçilmelidir.

Anahtar Kelimeler:

null
2022
Yazar:  
0
2022
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




International Journal of Language Academy

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.247
Atıf : 1.620
2023 Impact/Etki : 0.169
International Journal of Language Academy