Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 10
 İndirme 2
Stefan Zweig’ın Karmaşık Duygular Eserinde Erkeklik Algısı ve Benlik Yorumlaması
2022
Dergi:  
Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Stefan Zweig’ın 1927 yılında yayımlanan Karmaşık Duygular novellası baba ve oğul çatışmasını, orta sınıf bir aileye mensup genç bir adamın taşradan kente gittiğinde yaşadığı bocalamayı, kadın ve erkek ilişkilerinin belirsizliğini ve insanların topluma uyum sağlamak için gerçek eğilimlerini bastırarak bir benlik oluşturduklarını anlatır. Eserin anlatıcısı Profesör Roland, kendi hayatını anlatan biyografik kitabı görünce içsel bir yolculuğa çıkar. Ona göre biyografik bir anlatı, insan için tarihlere ve olaylara bağlı kalarak lineer bir hikâye oluşturabilir çünkü insan özünün karmaşıklığı bu lineerliği kabul etmez. Entelektüel portresi ve öz portresi arasındaki farkı biraz naif biraz da alaycı karşılayan profesör, okuyucuyu bu farkı anlattığı bir hikâyeye sürükler. Bu çalışmanın amacı, damgalanan bir bireyin toplumla uzlaşabilmek için bazı savunma mekanizmaları kullandığını, eril söylemin erkekleri de baskı altına alan gücünü, insan benliğinin çok katmanlı bir yapısı olduğunu, kentin marjinal bireyler için hem güvenli hem de güvensiz bir zemin oluşturabildiğini sosyolojik bir perspektifle göstermektir. Bu perspektifi, Erving Goffman’ın damga, Anthony Giddens’ın modern çağda benlik yaratımı, Anna Freud’un savunma mekanizmaları örnekleri, Michel Foucault’nun cüzzamlı kavramı, Zygmunt Bauman’ın kent ve yabancı arasında kurduğu akışkan ilişki ve son olarak Engin Geçtan’ın varoluşçu psikiyatri üzerine yazdıkları ile harmanlayarak sosyolojik bir sonuca varmaktır.

Anahtar Kelimeler:

null
2022
Yazar:  
0
2022
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dergisi

Alan :   Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 348
Atıf : 538
2023 Impact/Etki : 0.097
Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dergisi