Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 8
 İndirme 4
Sağlık bilimlerinde etik eğitimi nasıl olmalı?
2015
Dergi:  
Türkiye Biyoetik Dergisi
Yazar:  
Özet:

Cambridge Biyoetik Eğitimi Konsorsiyumu, kişiler ve kurumları birlikte çalışarak ülkelerinde biyoetik eğitimini geliştirmeye teşvik etmek üzere 2011’de kuruldu. Bu amaçla, ülkelerin birbirleriyle karşılıklı projeler geliştirecekleri ve bilgi paylaşacakları Türkiye dahil ülke temelli çalışma grupları kurulmasına öncülük etti. Türkiye çalışma grubu, amaçlarını ve stratejilerini etik eğitimi ve ahlaki akıl yürütme hakkındaki farkındalığını artırmak ve bir dizi çalıştayla genel toplum için ve üniversitelerde ve hastanelerde etiğin nasıl öğretildiğini modellemek üzere profesyonellik müfredatlarıyla ilgili fikirleri paylaşmak olarak belirledi. Türkiye Çalışma Grubu, üçüncü çalıştayını sağlık çalışanlarının ahlaki gelişimi bağlamında etik eğitimi metodolojisiyle ilgili var olan zorluklarla ilgili bir yaklaşım geliştirmeyi tartışmak için, “Sağlık bilimlerinde etik nasıl öğretilebilir?” teması üzerinde gerçekleştirdi. Çalıştay, bu soruyu yanıtlayarak, işbirliği ve etkileşimi önemine vurgu yapıp eğitimcileri ve profesyonelleri klişelerden özgürleştirerek yenilikçi eğitim yöntemleri için yollar aramaya cesaretlendirmeyi amaçlamıştır. Bu çalıştayda Grup tarafından atıfta bulunulan temaların sistematik olarak gözden geçirilmesinin, ileri tartışma ve uygulamalar için başlangıç oluşturacak yapısal bir temel olacağını düşünüyoruz. Tıp eğitiminin öğrenme ortamının, öğrencinin mesleki beceriler, bilgi ve tutumları olduğu kadar etikle-ilişkili becerileri de edinmesi üzerinde hem olumlu hem de olumsuz etkileri vardır. Tıp eğitiminde daha öğrenci-merkezli ve mesleki değerler- yönelimli müfredatlara son yıllarda artan eğilim dikkate alındığında, bugün mezunların daha insancıl ve erdemli olması beklenebilir. Diğer yandan, öğrenciler doktor olma yolculuğuna başladıkları sırada genel olarak idealist ve merhametlidirler. Ancak, öğrencilerin iyi niyetlerine ve tıp fakültelerinin etik ve ilişkili beceri ve tutumları öğretme çabalarına rağmen, sağlık çalışanı olmaya doğru ilerleyen çoğu öğrencide er ya da geç kinisizm baş gösterir. Cambridge Biyoetik Eğitimi Konsorsiyumu Türkiye Çalışma Grubu, öğrenci merkezli ve mesleki değerler-yönelimli bir müfredatı, daha insancıl ve erdemli öğrenciler yetiştirme konusunda çözüm olarak önermektedir. Modern tıbbın ve tıp eğitiminin günümüzdeki yapısında bulunan engellere rağmen, etkili öğrenci-merkezli eğitim yöntemleri ve gizli müfredatın olumsuz etkileriyle başetmede ve sonuçta etik yeterlik, ahlaki farkındalık ve düşünümsel beceriler anlamında daha iyi donanmış sağlık çalışanları yetiştirmede yardımcı olacak çeşitli stratejiler mevcuttur.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Türkiye Biyoetik Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 260
Atıf : 634
2023 Impact/Etki : 0.091
Türkiye Biyoetik Dergisi