Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 8
 Görüntüleme 15
 İndirme 3
SAĞLIK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİLERİNİN ZOR HASTA ALGISI VE İLETİŞİM BECERİLERİNİN BELİRLENMESİ
2017
Dergi:  
ERÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

yer almaktadır.   Amaç: Bu çalışma Sağlık Yüksekokulu Öğrencilerinin Zor Hasta Algısı ve İletişim Becerilerini belirlemek amacıyla yapılmıştır.   Yöntem: Araştırma, tanımlayıcı olarak yapılmıştır. Araştırma, Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Etik kurul onayı ve kurum izni alındıktan sonra Ekim-Aralık 2014 tarihinde Celal Bayar Üniversitesi Manisa Sağlık Yüksekokul’da yapılmıştır. Araştırmanın evreni Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik ve Ebelik Bölümü’nde okuyan ve klinik uygulama deneyimleri olan öğrencilerden oluşmuştur. Araştırmada örneklem seçiminde evreni belli örneklem seçim tabakalı örneklem seçimi ile belirlenmiştir. Araştırmanın örneklemini 322 öğrenci oluşturmuştur. Veriler, bilgi formu ve iletişim becerileri envanteri formu ile toplanmıştır. Verilerin değerlendirilmesinde, yüzdelik, Kruskall-Wallis testi, Mann-Whitney U testi kullanılmıştır.   Bulgular: Öğrencilerin yaş ortalaması 20.87±1.62 (18-30)’dir. Öğrencilerin %86,0 kız, %14,0 erkek, %96,3 bekar, %74,8 hemşirelik bölümü öğrencisi, %25,5’i ebelik bölümü öğrencisidir. Öğrencilerin %83.5’i zor hastayla karşılaştıklarını belirtmiştir. Öğrencilerinçok %47.5 oranla öykü alırken sorun yaşadığını belirtmiştir. “Zor hasta kimdir ?” sorusuna öğrenciler, % 32.1’i iletişim kurulamayan hasta olduğunu düşünenleryüksek orandadır.“Zor hasta özellikleri nedir?” sorusuna öğrenciler; % 17.1’i iletişim sorunu yaşanır şeklinde belirtmiştir. Çalışmada öğrenciler iletişim kurmaktaçok erkek hastalarla iletişim kurmakta zorlandıklarını ifade etmiştir. 18-20 yaş grubu öğrenciler yaşlı hasta ve erkek hastalarla iletişimde zorladıklarını, 21-30 yaş grubu öğrenciler çocuk hasta ile iletişim kurmakta zorladıklarını ifade etmişlerdir.   Sonuç: Elde edilen sonuçlara göre; hemşirelik ve ebelik öğrencilerinin, zor hastalarla iletişimde güçlük yaşadıkları, iletişim becerilerinin ve zor hasta algılarının, zor hastalarla olan iletişimlerini etkilediği saptanmıştır. Anahtar kelime: Zor hasta, öğrenci hasta iletişimi, iletişim becerileri.

Anahtar Kelimeler:

Students of the High School of Health are diagnosed with severe illness and communication skills
2017
Yazar:  
Özet:

It is place.   Purpose: This study was conducted with the aim of determining the difficult patient perception and communication skills of the Health Higher School students.   Method: The research is done as a identification. The research was carried out at Celal Bayar University Manisa Health High School in October-December 2014 after the Ethics Board approval and institution permission was received. The universe of the research consists of students studying in the Department of Nursing and Ebelics of the Higher School of Health and having clinical application experience. In the study, the universe in the selection of sample is determined by the selection of sample layer of a certain sample selection. The study was conducted by 322 students. Data, information form and communication skills are collected through the inventory form. In the assessment of the data, the percentage, the Kruskall-Wallis test, the Mann-Whitney U test were used.   The average age of students is 20.87±1.62 (18-30). 86,0% of students are girls, 14,0% men, 96,3% single, 74,8% nursing department students, 25.5% abortion department students. 83.5 percent of students said they had difficult diseases. More than 47.5 percent of students said they had trouble reading the story. “Who is the hard sick?” The number of students who responded to the question is 32.1 per cent of those who think they are unconnected patients.“What are the characteristics of hard sick?” Students said that 17.1 percent of them had a communication problem. In the study, students said they had difficulty communicating with many male patients. The 18-20-year-old group said that students were forced to communicate with older patients and male patients, the 21-30-year-old group said that students were forced to communicate with children.   Results: According to the findings, nursing and abortion students have difficulty communicating with difficult patients, their communication skills and difficult patient perceptions have an impact on their communication with difficult patients. Keywords: difficult patient, student patient communication, communication skills.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










ERÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 129
Atıf : 827
2023 Impact/Etki : 0.034
ERÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dergisi