Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 10
OKUL ÖNCESİ DÖNEMDE FEN ÖĞRETİMİNDE TEKNOLOJİNİN ROLÜ
2017
Dergi:  
Educational Academic Research
Yazar:  
Özet:

Teknoloji günümüzde her yaştan ve her gruptan kişiler için vazgeçilmez olup birçok alanda kullanılmaktadır. Özellikle eğitim alanında kullanılmasıyla, eğitimin kalitesi artmakta ve eğitim-öğretim süreci öğrenciler açısından daha zevkli hale gelmektedir. Bilgisayar, tablet ve akıllı telefonlarda yer alan ve çocuklara yönelik hazırlanan uygulamaların, çocukların eleştirel düşünebilmeleri, problemlere farklı çözüm yolları bulabilmeleri, farklı olaylarda karşılaştırma yapabilmeleri, gözlem yapma yeteneklerini geliştirip dikkat sürelerini arttırabilmeleri açısından oldukça faydalı olmaktadır. Araştırmanın amacı bilgisayar ve tablet uygulamalarının hayvanlar ve özellikleri konusunun öğretilmesinde akademik başarıya etkisini belirlemektir. Bu çalışmanın örneklemini, 2014-2015 öğretim yılının bahar döneminde Ağrı il merkezinde bulunan Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı anasınıfına devam eden 41 çocuk oluşturmaktadır. Rastgele olarak belirlenen öğrencilerden oluşan iki grup oluşturulmuştur. Bunlar; Deney Grubu (DG, N=20) ve Kontrol Grubu (KG, N=21) şeklinde belirlenmiş olup deney grubuna bilgisayar animasyonları ve tablet uygulamaları ile öğretim gerçekleştirilmiştir. Kontrol grubunda ise öğretmen taklit, oyun, boyama gibi etkinlikler ile öğretim faaliyetlerini yürütmüştür. Dört hafta süren araştırmada veri toplama aracı olarak çocukların öğrenmelerini ölçmek amacıyla araştırmacılar tarafından hazırlanan testler (eşleştirme testi, boyama testi) ve aileler ile çocukların yapılan bilgisayar ve tablet uygulamalarına ilişkin görüşlerini elde edebilmek amacıyla görüşme formu kullanılmıştır. Araştırma sonucunda teknolojinin kullanıldığı grubun başarısının diğer gruba göre daha fazla olduğu tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

null
2017
Yazar:  
2017
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Educational Academic Research

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 456
Atıf : 4.004
2023 Impact/Etki : 0.396
Educational Academic Research