Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 3
Orta Gelir Tuzağından Çıkış: Türkiye Örneği
2017
Dergi:  
Maliye Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Dünya Bankasının, 2007 yılında ortaya attığı ‘’Orta Gelir Tuzağı’’ kavramı günümüz ekonomisinde önemle üzerinde durulan bir göstergedir. Bu kavram, gelişmekte olan ülkelerin belli bir gelir seviyesinden sonra büyüme hızlarını kaybetmesi, yavaşlaması veya gerilemesi sonucunda yüksek gelirli ülkeler seviyesine çıkamaması, bulunduğu gelir grubunda sıkışıp kalması durumunu ifade etmektedir. Orta gelir tuzağında yer aldığı düşünülen Türkiye, hızlı bir büyümeyle birlikte 1955 yılından itibaren düşük-orta gelirli ülke grubu içerisine girmiş ve 50 yıl gibi uzun bir süre bu grubun içerinde kalmıştır. Türkiye 2002 yılından itibaren gösterdiği büyüme performansıyla 2005 yılında yüksek-orta gelirli ülkeler grubuna girmiştir. Türkiye’nin orta gelir tuzağına takılmadan yüksek gelirli ülkeler grubunda yer alabilmesi için bir takım yapısal reformlar yapması gerektiği öngörülmektedir. Bu açıdan çalışmamız üç bölümde ele alınmıştır. Birinci bölümde, orta gelir tuzağı kavramı hakkında bilgi verilmiştir. İkinci bölümünde ise, Türkiye’ye ilişkin göstergeler doğrultusunda orta gelir tuzağı değerlendirilmiştir. Son bölümde de Türkiye’nin orta gelir tuzağından nasıl çıkacağına ilişkin önerilerde bulunularak çalışma sonlandırılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Maliye Araştırmaları Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Maliye Araştırmaları Dergisi