Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 16
'ÖTEKİ'Yİ ANLAMAK: TÜRKİYE'DE DİNLER ARASI DİYALOGA DAİR TUTUMLAR
2008
Dergi:  
darulfunun ilahiyat
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada öncelikle "dinlerarası diya!og"un Türkiye'deki kısa tarihi ele alınmaktadır. Daha sonra bu kavramın algılanmasına yönelik farklı tutumlara yer verilmektedir. Diyalog fikrini destekleyen Hıristiyan dünyanın çabası, siyasi ve sosyal nedenlerden dolayı Türkiye'de daha geç yankı buldu. İlkin diyaloga yönelik bazı tepkisel tutumlara karşın, sonraları farklı yaklaşımlar gelişti. Diyalog materyallerinin Türkçeye intikatindeki yetersizlik ve onlara yönelik önyargılı değerlendirmeler, bu yaklaşımların teşekkülünde temel bir etkiye sahiptir. Bu çerçevede, "dinlerarası diyalog" kavramına yönelik üç yaklaşım incelenmektedir. Bu yaklaşımların radikal olanı, diyalog fikrini bir misyonerlik metodu olarak kabul eder. Fakat diğeri diyalogun Türkiye'de dinler arasında sosyal adalet, hoşgörü ve barış için gerekli olduğuna vurgu yapar. Son yaklaşıma göre ise, inananlar arasında diyalojik bir ilişki İçin gereklidir. Bu yaklaşıma göre diyalog, bireysel seviyede yapılmalıdır.

Anahtar Kelimeler:

Understanding the 'Other': Relations between the religions in Turkey
2008
Yazar:  
Özet:

In this study, first of all, the short history of "interreligious diya!og" in Turkey is discussed. There are different ways to understand this concept. The efforts of the Christian world to support the idea of dialogue, due to political and social reasons, came later in Turkey. Despite some reactive attitudes towards the first dialogue, different approaches developed later. The insufficiency of dialogue materials in the victory to Turkey and the prejudice to them have a fundamental impact on the formation of these approaches. In this framework, three approaches to the concept of "interreligious dialogue" are examined. The radical of these approaches sees the idea of dialogue as a missionary method. But the other emphasizes that the dialogue in Turkey is necessary for social justice, tolerance and peace between religions. According to the final approach, it is necessary for a dialogical relationship between the believers. The dialogue should be conducted at the individual level.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








darulfunun ilahiyat

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 433
Atıf : 547
2023 Impact/Etki : 0.042
darulfunun ilahiyat