Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 13
 İndirme 1
Height-diameter model for black locust, Anatolian black pine and Taurus cedar tree species in Lakes Region
2012
Dergi:  
Türkiye Ormancılık Dergisi
Yazar:  
Özet:

Ağaç boyu, bonitet endeksi ve hacim belirlemede önemli bir meşcere parametresidir. Göğüs yüksekliği çapı ile ağaç boyu arasındaki ilişkiyi tanımlayan denklemler kullanılarak yalnız göğüs yüksekliğindeki çap ölçülerek ortalama ağaç boyu tahmin edilebilmektedir. Bu çalışma ile de Göller Yöresinde ağaçlandırma yolu ile getirilmiş Yalancı akasya (Robinia pseudoacacia L.), Anadolu karaçamı (Pinus nigra Arnold. subsp. pallasiana (Lamb.) Holmboe) ve Toros sediri (Cedrus libani A.Rich.) meşcereleri için göğüs yükseliği çapı ile ağaç boyu arasındaki ilişkinin tanımlanması amaçlanmıştır. Göller Yöresinde yapay olarak oluşturulmuş meşcerelerden elde edilen veriler kullanılarak söz konusu üç ağaç türü için oluşturulan çap-boy denklemi sunulmuştur. Monserud (1975)'ın denklemi göğüs yüksekliği çapına göre ağaç boyunu tanımlama da esnek bir model olduğu için kullanılmıştır. Denklemin katsayılarının belirlenmesinde doğrusal olmayan regresyon yöntemi uygulanmıştır. Sonuçlar Göller Yöresinde Yalancı akasya, Anadolu karaçamı ve Toros sediri ağaç türleri için bilinmeyen ağaç boyunu göğüs yüksekliği çapına göre belirlemede yeterli bulunmuştur. Söz konusu denklem, belirtilen ağaç türleri için orman envanterinde ağaç boyunu kolaylıkla belirlemede kullanılabilir olduğu belirlenmiştir. Keywords: Çap-boy denklemi, Allometrik denklem, Doğrusal olmayan model, Göller yöresi

Anahtar Kelimeler:

Height-diameter model for black locust, Anatolian black pine and Taurus cedar tree species in Lakes Region
2012
Yazar:  
Özet:

The length of the tree is an important parameter in determining the bonity index and volume. By using the equations that define the relationship between the diameter of the brust height and the length of the tree, the diameter of the brust height can only be measured by measuring the average length of the tree. With this study also brought through the way of treening in the Lakes (Robinia pseudoacacia L.), the Anatolian carcass (Pinus nigra Arnold. by subsp. The Lamb (Lamb) Holmboe) and Toros sediri (Cedrus libani A.Rich.) It is intended to identify the relationship between the diameter of the chest height and the length of the tree. The diameter-boy equation created for the three species of trees was presented using the data obtained from artificially created shells in the lake area. The Monserud (1975) equation was used because the definition of the length of the tree according to the diameter of the chest height was also a flexible model. The method of non-linear regression was applied to the determination of the equations. The results were found sufficient in determining the length of the tree unknown for the liar acasya, Anatolian cranberries and Toros sediri trees in the Lake Area by diameter of the breast height. This equation has been determined that it can be easily used to determine the length of the tree in the forest inventory for the specified tree species. Keywords: Intermediate-boy equation, Allometric equation, Non-direct model, Lake area

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Türkiye Ormancılık Dergisi

Alan :   Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Mühendislik; Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 788
Atıf : 3.263
2023 Impact/Etki : 0.224
Türkiye Ormancılık Dergisi