Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 52
 İndirme 13
TÜRKİYE’DE FAALİYET GÖSTEREN BANKALARIN TÜREV ÜRÜN KULLANIMINI ETKİLEYEN FAKTÖRLER: DOĞRUSAL MODEL UYGULAMASI
2020
Dergi:  
Kesit Akademi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Türev ürünler hem finansal hem de finansal olmayan kurumlar için iyi bir risk yönetim aracıdır. Türev ürünler genellikle, çok uluslu şirketler tarafından korunma amacıyla, yani finansal riski en aza indirmek için yaygın olarak kullanılmaktadır. Çok uluslu firmalar yerel şirketlerden daha fazla kur riskine maruz kalmaktadır, riskten korunma onlar için büyük değer taşımaktadır. Bankalar da kredi verirken ve mevduat toplarken karşı karşıya kaldığı riskleri en aza indirmek amacıyla türev ürün kullanmaktadır. Bu bağlamda türev ürün kullanımını etkileyen faktörlerin ortaya konması son derece önem arz etmektedir. Bu çalışma Türkiye’deki bankaların türev ürün kullanımını etkileyen faktörleri inceleyerek, faktörlerin hangi oranda etkilediğini tespit etmek amacıyla yapılmıştır. Kullanılan tüm veri setleri Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Elektronik Veri dağıtım Sistemi’nden alınmıştır. Çalışmada doğrusal model uygulanılarak açıklanan bağımlı değişken Türk Lirası cinsinden “Türev Finansal Aylık Varlıklar” ve bağımsız değişkenler (Türk Lirası cinsinden Türk parası Mevduatı, TRY/USD Türk Lirası Amerikan Doları kuru, Bankalarca açılan mevduatlara uygulanan faiz) arasındaki ilişki pozitif yönlüdür.

Anahtar Kelimeler:

Factors Affecting the Use of Turkey Products by Banks Showing Activity in Turkey: Applied Models
2020
Yazar:  
Özet:

Fluid products are a good risk management tool for both financial and non-financial institutions. Tuberculosis products are often widely used by multinational companies for protection purposes, that is, to minimize financial risks. Multinational companies are more exposed to currency risk than local companies, and risk protection is of great value for them. Banks also use derivative products to minimize the risks they face when giving loans and collecting deposits. In this context, it is extremely important to identify the factors affecting the use of derivative products. This study was conducted in Turkey with the aim of examining the factors affecting the use of derivative products by the bank in Turkey, with the aim of determining how much the factors affect. All the data sets used are collected from the Turkish Republic Central Bank Electronic Data Distribution System. The relationship between the dependent variable of the Turkish Lira, described by the linear model, and the "Türev Financial Monthly Assets" and the independent variables (Turkish Currency Deposit, TRY/USD Turkish Lira, US Dollar, US Dollar, US Dollar, US Dollar, US Dollar, US Dollar, US Dollar, US Dollar, US Dollar, US Dollar, US Dollar, US Dollar, US Dollar, US Dollar, US Dollar, US Dollar, US Dollar, US Dollar, US Dollar, US Dollar, US Dollar, US Dollar, US Dollar, US Dollar, US Dollar, US Dollar, US Dollar, US Dollar, US Dollar, US Dollar, US Dollar, US Dollar, US Dollar, US Dollar, US Dollar, US Dollar, US Dollar, US Dollar, US Dollar, US Dollar, US Dollar, US Dollar,

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Kesit Akademi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.037
Atıf : 1.576
Kesit Akademi Dergisi