Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 3
Dairesel Temel Altındaki Kum Zeminlerde Donatı Tabakasının Optimum Derinliğinin Belirlenmesi
2016
Dergi:  
Çukurova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalıĢmada, dairesel temel altında, donatı ile güçlendirilmiĢ zeminlerdeki ilk donatı tabakasının optimum derinliği, yükleme ve gerilme açısından deneysel olarak belirlenmiĢtir. Zemin içerisinde belirlenen derinliklere geogrid donatı yerleĢtirilerek, meydana gelen ilave düĢey gerilme değerleri basınç algılayıcıları yardımıyla ölçülmüĢtür. Deneylerde, sabit bir derinlikte kum tabakası hazırlanarak, temelden dolayı oluĢan donatılı durumlarda, Z=2,0D derinlikte meydana gelen gerilme değerleri ölçülmüĢtür. Literatürde mevcut donatısız durumda ölçülmüĢ gerilme değerleri, bu çalıĢmada temel tabanından itibaren farklı derinliklere (U=0,10D, U=0,15D, U=0,20D, U=0,25D, U=0,30D, U=0,35D, U=0,40D, U=0,45D ve U=0,50D) (U=geogridin temel tabanından itibaren derinliği, D=temelin çapı, Z=kum tabakası derinliği) yerleĢtirilen tek sıra geogrid donatı kullanılması durumunda, ölçülen gerilme değerleri ile karĢılaĢtırılmıĢtır. Sonuçta, temel tabanından itibaren yaklaĢık U=0,35D derinliğe kadar gerilme değerlerinde belirli oranlarda azalmalar meydana gelirken, U=0,35D’den daha derinlerde kaydadeğer bir ilave gerilme azalması meydana gelmediği görülmüĢtür. Buna bağlı olarak ilk donatı tabakasının optimum derinliği yaklaĢık U=0,35D olarak belirlenmiĢtir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Çukurova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dergisi

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.001
Atıf : 1.738
Çukurova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dergisi