Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 7
ANTIOXIDANT AND PHYSICOCHEMICAL PROPERTIES OF CHESTNUT HONEYS FROM TURKEY
2018
Dergi:  
Communications Faculty of Sciences University of Ankara Series C Biology
Yazar:  
Özet:

Thanks to its rich flora, it is possible to produce various monofloral honey in Turkey and one of these honey is chestnut honey.The purpose of this research was to determine the physicochemical and antioxidant properties of chestnut honey collected from different geographical regions of Turkey. The color, humidity, HMF, diastase number, proline, acidity and electrical conductivity values of honey samples were determined as 82.1 mm, 17.33 %, 23.83 mg/kg, 15.12 diastase number, 754.12 mg/kg, 28.68 meq/kg and 0.93 MS/cm respectively. The fructose, glucose and sucrose content in honey samples were determined as 37.09 %, 30.41 and 0.02 respectively, while ratios of other sugars were changed between 0.02 % and 1.99. The total phenolic content of chestnut honey samples was determined as 154.12 mgGAE/100g with Folin Ciocalteu method, while antiradical activities (DPPH method) were found as 37.65 %. There is a need to investigate the biological activities of chestnut honey which has important production potential in Turkey

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Communications Faculty of Sciences University of Ankara Series C Biology

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 204
Atıf : 178
Communications Faculty of Sciences University of Ankara Series C Biology