Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 13
Emprenyeli Sarıçam Ağaç Malzemeye Uygulanan Üstyüzey İşlemlerinin Isı İletkenliğine Etkisinin Belirlenmesi
2019
Dergi:  
Bartın Orman Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Ağaç malzeme iç ve dış mekânda bir çok alanda yapı malzemesi olarak kullanılmaktadır. Bu çalışmanın amacı, yangın geciktirici özelliğe sahip olan boraks, çinko klorür, borik asit ve amonyum sülfat ile 2 çeşit empreyne yöntemi (daldırma, basınç) uygulanarak emprenye edilen sarıçam ağaç malzeme üzerine farklı üst yüzey vernikleri (sentetik, poliüretan, selülozik,) ve boyaları (endüstriyel selülozik, sentetik, selülozik,) uygulanarak ısı iletkenliğine etkisini belirlemektir. Isı iletkenliği testi ASTM C 113-99 standardında belirtilen özelliklere göre uygulanmıştır. Sonuç olarak, kullanılan emprenye maddelerinin ısı iletkenliğini düşürdüğü görülmüştür. Isı iletkenliği katsayısı en düşük 0.117 (kcal /mh°C) olarak sarıçam kontrol örneklerinde bulunmuştur. Isı iletkenlik katsayısı en yüksek 0.143(kcal/mh°C) olarak basınç yöntemi uygulanarak borik asit emprenyeli sarıçam örneklerinden elde edilmiştir. 

Anahtar Kelimeler:

Identification of the effect of the superperformance processes applied to the tree material on the heat conductivity
2019
Yazar:  
Özet:

The wood material is used as building material in many areas in the interior and outside spaces. The objective of this study is to determine the effect on heat conductivity by applying different surface vernices (senthetic, polyurethane, cellulose,) and paintings (industrial cellulose, synthetic, cellulose,) on the wood material that is imprinted by applying 2 types of empreyne methods (hightening, pressure) with borac, zinc chloride, boric acid and ammonium sulfate. The heat conductivity test is applied according to the specifications specified in ASTM C 113-99. As a result, it has been shown that the use of the emissions reduces the heat conductivity. The heat conductivity ratio was found at the lowest 0.117 (kcal /mh°C) in the grape control samples. The highest rate of heat is 0. 143(kcal/mh°C) is obtained by the pressure method of boric acid.

Anahtar Kelimeler:

The Determination Of Effec Of Finishing On The Thermal Conductivity Of Impregnated Scotch Pine
2019
Yazar:  
Özet:

Wood material has used as construction material in many interior and outdoor areas. The aim of this study; to specify effects of wood material (Scotch Pine) impregnated by borax, zinc chloride, boric acid and ammonium sulfate by applying and two type impregnation methods (dipping and pressure), finished with some varnishes (synthetic,polyurethane,cellulosic) and different paints (industrial cellulosic, synthetic, cellulosic) on thermal  conductivity. Thermal conductivity test was applied according to ASTM C 1113-99. As a results, observed that impregnation materials increased on thermal conductivity. The founded that the lowest thermal counductivity of 0.117 (Kcal / mh°C) from scotch pine control samples. In addition the highest value thermal conductivity of 0.143 (Kcal/mh°C) was aquired from scotch pine application finished and industrial painted impregnated by boric acid chemical applying pressure method.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Bartın Orman Fakültesi Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 782
Atıf : 3.339
2023 Impact/Etki : 0.241
Bartın Orman Fakültesi Dergisi