Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 48
 Görüntüleme 30
 İndirme 5
Geleneksel Medyadan Yeni Medyaya: Görüntü Yüzeyi
2012
Dergi:  
Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

İmgeler bize asıl dünyayıdeğil, seçilmişbir dünyayıgösterir ve gösterilen şeyler gerçeğin temsilleri, yeniden sunumlarıdır.Fotoğrafın bulunuşuna kadar, belirli bir yüzey üzerinde görüntülerin temsillerinin oluşturulmasının en geleneksel yöntemi, resim yapmaktır. Fotoğrafla birlikte elin işlevi, göze yüklenir ve geleneksel resmetme tekniklerinin yerini ışıkla resmetme alır. Video ise ışıkla resmetme sürecine daha önce var olmayan ekranıdahil eder. Yanısıra ekran, ışıklıyüzeyin gündelik yaşama kattığıyeni kullanım biçimleriyle toplumsal bir dönüşümün de simgesi hâline gelir. Yeni medyanın olanaklarıiçerisinde evrim geçiren ekran yüzeyi,iletişim sürecinin çift yönlü olarak yaşanmasınısağlar. Yeni medya,2000’li yıllarda yaşamlarının değişmez bir parçasıolarak ekran kullanan bir jenerasyonunun ortaya çıkmasında, belirleyici bir iletişim ortamıhâline gelir. Yeni medyanın etkileşimli ekranı, geleneksel medya ekranından farklıolarak, görme ve işitme duyularının yanında, dokunma duyularınıda iletişim sürecine dahil eder. Yeni medya ekranınıkullanmaya başlayan “Ekran kuşağı” olarak adlandırılabilecek olan yeni nesil,yeni medyayıgeleneksel medyadan çok daha farklıve kendine özgü biçimde kullanan, yaşam pratikleri içerisinde temel iletişim ihtiyaçlarınıbu ekranlarla birlikte sürdüren farklıbir jenerasyona karşılık gelmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.308
Atıf : 12.624
Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi