Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 45
 İndirme 13
Mustafa Kemal Paşa ve İnönü Savaşları
2021
Dergi:  
Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Kurtuluş Savaşındaki cephelerden biri de Batı Cephesidir. 15 Mayıs 1919’da İzmir’de başlayan Yunan işgaline karşı bu cephede Kuva-yı Milliye birlikleri oluşturularak direniş başlatılmıştır. Kuva-yı Milliye birlikleri bu süreçte önemli başarılar kazanmıştır. Fakat bu birliklerin olumsuzlukları da görülmüştür. Yunan ordusu karşısında kesin zafer kazanmak için düzenli ordu kurulmasına karar verilmiştir. Mustafa Kemal Paşa, Umum Kuva-yı Milliye Kumandanı Ali Fuat Paşa’yı Moskova Büyükelçiliğine görevlendirmiştir. Batı Cephesini ikiye bölmüştür. Cephenin Batı kısmına Albay İsmet Bey’i Güney kısmına da Albay Refet Bey’i atamıştır. Böylece düzenli orduya geçilmiştir. Kuva-yı Milliye birlikleri de düzenli orduya katılmıştır. Fakat bu süreçte bazı sorunlar yaşanmıştır. Ethem ve kuvvetleri, düzenli orduya katılmak istememiştir. Bunlar Yunan ordusuyla iş birliği yapmıştır. Buna rağmen I. İnönü Savaşı kazanılmıştır. İtilaf Devletlerinin davetiyle hem İstanbul Hükümeti hem de Ankara Hükümeti temsilcileri Londra Konferansına katılmıştır. Konferans sonuçsuz kalınca Yunan ordusu yeniden saldırmıştır. Türk ordusunun kahramanca mücadelesi sonunda II. İnönü Savaşı kazanılmıştır. Yunan ordusu bir kez daha geri çekilmek zorunda kalmıştır. Mustafa Kemal Paşa, Batı Cephesinde kazanılan bu zaferlerden memnuniyet duymuştur. Bu çalışmada Mustafa Kemal Paşa’nın İnönü Savaşlarıyla ilgili açıklamaları, düşünce ve yorumları ele alınmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Mustafa Kemal Pasha and the Inönü Wars
2021
Yazar:  
Özet:

One of the fronts of the Liberation War is the Western Front. On 15 May 1919, the resistance against the Greek occupation began in Izmir, in this front, with the creation of the Kuvai Millions troops began. The Millennium Army has achieved significant successes in this process. However, the negatives of these unions are also seen. It was decided to establish a regular army to win a certain victory against the Greek army. Mustafa Kemal Pasha has appointed General Kuvay Millions Commander Ali Fuat Pasha to the Moscow Embassy. It divided the western front into two parts. In the western part of the front, he appointed Colonel Ismet Mr. and Colonel Refet Mr. in the southern part. It was in a regular army. Millions of soldiers also joined the regular army. However, some problems have occurred during this process. Ethem and his forces did not want to join the regular army. They cooperated with the Greek army. However, the first war was won. At the invitation of the opposition states, both representatives of the Government of Istanbul and the Government of Ankara attended the London Conference. After the conference failed, the Greek army attacked again. The war of the Turkish army ended. The war was won. The Greek army had to withdraw again. Mustafa Kemal Pasha was pleased with these victories in the Western Front. In this study, the explanations, thoughts and comments of Mustafa Kemal Pasha on the Innu Wars were discussed.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 739
Atıf : 2.734
2023 Impact/Etki : 0.611
Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi