Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 12
Kazakistan'ın Ulusal Kimlik Krizine Nazarbayev'ın Çözüm Önerisi
2017
Dergi:  
Uluslararası Kriz ve Siyaset Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

National identity crisis is evaluated as one of the significant reasons of civil war. Therefore, it is important to develop adequate policy to this problem. In this respect, the article analyzes the Nursultan Nazarbayev’s remedy to the national identity crisis of Kazakhstan. Nazarbayev was aware of the fact that if he fails to resolve this problem, then Kazakhstan will be disintegrated to Russian north and Kazakh south. Kazakh president’s policy was compromise and balance. During the quarter century Nazarbayev main policy was to preserve the balance between these competing two poles. The author argues that Nazarbayev made emphasis on civic nationalism in order to prevent conflicts between ethnic groups. In the final analysis, Nazarbayev managed to change Kazakhstan’s disadvantage in ethnic diversity of the country to the advantage by presenting Kazakhstan as the country where different ethnic and religious groups live peace and harmony.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Uluslararası Kriz ve Siyaset Araştırmaları Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Uluslararası Kriz ve Siyaset Araştırmaları Dergisi