Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 9
 İndirme 2
Non-Steroidal Anti-Inflammatory Drug Induced Kounis Syndrome
2018
Dergi:  
Batı Karadeniz Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

Kounis sendromu anafilaktik, anafilaktoid ve aşırı duyarlılık reaksiyonlarını içeren mast hücre aktivasyonu ile akut koroner sendromun birlikte bulunduğu nadir görülen bir sendromdur. Kounis sendromlu vakayı tanımlamayı amaçladık. 68 yaşında erkek hasta acil servise sırt ağrısı nedeni ile başvurdu. İntramusküler analjezik tedavisi sonrası halsizlik, tüm vücutta yanma gibi semptomlar gelişti. Hastanın fizik muayenesinde kan basıncı 75/45 mmHg, kalp hızı 90 atım/dakika ve solunum hızı dakikada 14 idi. Cilt hiperemik ve uvulada ödem mevcuttu. Elektrokardiyografide D2,D3,aVF,V5,V6 derivasyonlarında ST segment elevasyonu, V1,V2,V3, D1,aVL derivasyonlarında ST segment depresyonları mevcuttu. Perkutanöz koroner anjiografi sonrası koroner arterleri normal olarak tespit edildi. Alerjen maruziyeti sonrası akut koroner sendrom gelişen ve cilt bulguları ve hipotansiyonu olan hasta kounis sendromu olarak değerlendirildi. Kounis sendromunun; vazospastik alerjik anjina, alerjik miyokardiyal enfarkt, eozinofil ve mast hücreleri infiltrasyonuna bağlı stent trombozu olmak üzere üç varyantı bulunmaktadır. Koronerleri normal olan hastamızda vazospazma bağlı akut koroner sendrom görüldü. Alerjenlere artan maruziyet, hekimlerin kounis sendromunun konusunda artmış farkındalıkları, ilaç tüketimini artmış olması bu sendromun artmasına katkıda bulunmaktadır. Kounis sendromunun insidansı artmaktadır fakat tanısı yetersiz ve kolayca gözden kaçmaktadır. Alerjik reaksiyonlarla prezente olan hastalar kounis sendromu için değerlendirilmelidirler.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Batı Karadeniz Tıp Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 273
Atıf : 233
Batı Karadeniz Tıp Dergisi