Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 14
 Görüntüleme 36
 İndirme 17
KIRSAL ALAN GELİŞİMİ AÇISINDAN KIRSAL TURİZM VE KIRSAL TURİZMİN DÜNYADAKİ DURUMU
2017
Dergi:  
Erzincan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Kırsal turizm kırsal alanların kalkınmasınınönemli araçlarından birisidir. Kırsal turizm ile ilgili literatür incelendiğinde, hem kırsal alan hem de kırsal turizm tanımlamalarında evrensel bir tanımlamanın olmadığı anlaşılmaktadır. Bununla birlikte kırsal turizm faaliyetleri ile kırsal alanların nüfus değişimleri arasında bir ilişki olup olmadığı da incelenen diğer bir konudur. Buradan yola çıkarak, bu çalışmanın amacı literatürde yer alan kırsal alan ve kırsal turizm tanımlamalarındaki farklılıkları belirleyerek, kırsal turizmin kırsal alanlardaki nüfus değişimleri üzerindeki etkisini ortaya çıkartmaktır. Nitel araştırma olan bu çalışmada içerik analizi yönteminden yararlanılmıştır. Türkiye’de 20000’den az nüfusa sahip yerler olarak tanımlanan kırsal alanlar, Avustralya, Danimarka, Norveç, Hindistan, İtalya, İspanya, İsviçre, Avusturya, Kanada ve Yeni Zelanda gibi ülkelerde farklı olarak tanımlanmaktadır. Aynı durumun kırsal turizm tanımlamalarında da karşımıza çıktığı ve ülkeler arasında farklılıklar olduğu tespit edilmiştir. Yapılan bir başka analiz sonucunda kırsal turizm’in başarı ile uygulandığı ülkelerin kırsal nüfuslarında artış, toplam nüfus içerisinde ki kırsal nüfus oranında ise % 4 (-,+) civarında bir değişim olduğu tespit edilmiştir. Diğer bir yandan kırsal turizmin gelişmediği ülkelerde ise hükümet baskıları, savaş durumu, sanayileşme, teknoloji ve benzeri nedenlerden dolayı kırsal nüfus oranının azaldığı görülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Erzincan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Alan :   İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 421
Atıf : 1.371
2023 Impact/Etki : 0.117
Erzincan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi