Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 2
Hekim intiharları
2013
Dergi:  
Kriz Dergisi
Yazar:  
Özet:

İntihar, insanın bilerek ve isteyerek yaşamına son vermesidir. İntihar ağır ruhsal ve bedensel hastalıkları olan kişilerde görülebildiği gibi, zorlu yaşam koşullarına karşı çaresizlik ve umutsuzluk tepkisi veren normal bireylerde de görülebilir. Amerika Birleşik Devletleri’nde mesleki sıralama içerisinde intihar bakımından hekimler ön sıralarda bulunmaktadır. Çalışmalar, tamamlanmış hekim intiharlarında genellikle altta yatan bir psikiyatrik bozukluğun olduğunu göstermektedir. Hekimler sıklıkla aşırı dozda maddeyle intihar eylemini gerçekleştirmekteyken genel topluma kıyasla daha az ateşli silah kullanmaktadır. Hekim intiharlarında ilaçlara kolay ulaşabilme ve ilaçlarla ilgili bilgiye sahip olmaları önemli rol oynar. Bir çalışmada hekimlerin depresyon, intihar ve tedavi açısından yardım almasına engel olan faktörler: tıbbi lisanslarının tehlikeye girmesi çekincesi, mesleki gelişim ve yetkileri konusunda ayrımcılığa maruz kalma korkusu olarak saptanmıştır. Hekimlerin erken ölüm nedenleri arasında intihar %35 oranında sorumlu tutulmuştur. ABD’de erkek hekimlerin %3, kadın hekimlerin %6,5 oranında ölüm sebebi intihardır. Hekim intiharlarını açıklamak üzere birçok hipotez kurulmuştur. Bunlar arasında psikiyatrik hastalıklar, alkol ve madde kötüye kullanımı, tıbbi uygulamaların stres oluşturması, gerçekçi olmayan beklentiler, rol karmaşası, profesyonel destek azlığı, hekimlerin yetersiz psikiyatrik tedavisi, psikiyatrik tedaviye direnç, kişilik özellikleri ve psikososyal faktörler sayılabilir. Sonuç olarak, stigma, mesleki kaygılar ve tedavi önündeki diğer engellerin üstesinden gelinmesi gerekmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




2005






2008


Kriz Dergisi

Dergi Türü :   other

Kriz Dergisi