Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 85
 İndirme 38
KURUM BAKIMINDAKİ ÇOCUKLARDA BAĞLANMA ÖRÜNTÜLERİ VE BAĞLANMAYLA İLİŞKİLİ SORUNLAR
2019
Dergi:  
Journal of Social and Humanities Sciences Research
Yazar:  
Özet:

Bağlanma davranışı, yaşamın çeşitli zorlukları ile başa çıkmak için uygun bir kişiye yaklaşmak ve bunu sürdürmek için bireyin yerine getirdiği davranışlar olarak tanımlamaktadır. Savunmasız bir biçimde hayata başlayan, ilgi ve bakıma en çok ihtiyaç duyan canlı olarak insan, bağlanma olgusuyla hayatta kalabilmektedir. Bu olgu en başta anne olmak üzere bebeğin bakım vereni ile geliştirdiği, yaşamsal öneme haiz bir mekanizmadır. Bu mekanizma en iyi sağlıklı bir aile ortamında ve ilgili ve sevecen bir anne ile birlikte mümkün olabilmektedir. Ancak bu olumlu ortamın kaybı ve anneden mahrum olma beraberinde bağlanmayla ilişkili sorunlar ortaya çıkarabilmektedir. Bu çalışmada anne yokluğu, kurum bakımı ve bağlanma olgusu birlikte alınmış ve kurum bakımı özelinde bağlanmayla ilişkili sorunlara dikkat çekilmeye çalışılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

null
2019
Yazar:  
0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Journal of Social and Humanities Sciences Research

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.160
Atıf : 25
2023 Impact/Etki : 0.002
Journal of Social and Humanities Sciences Research