Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 19
 İndirme 1
PV SİSTEMLERDE KISMİ GÖLGELENME KOŞULLARINDA ESNEK HESAPLAMA TABANLI MAKSİMUM GÜÇ NOKTASI İZLEME TEKNİKLERİNİN KARŞILAŞTIRILMASI
2019
Dergi:  
Mühendislik Bilimleri ve Tasarım Dergisi
Yazar:  
Özet:

Günümüzde güneş ya da fotovoltaik enerji yenilenebilir enerji kaynakları arasında yaygın olarak kullanılmaktadır. Güneş enerjisi, maliyetsiz, atmosfer dostu,  işletme ve bakım maliyetinin az olması ve evrensel olarak her yerde bulunması gibi avantajlarına rağmen, düşük enerji verimliliği en büyük dezavantajıdır. Fotovoltaik sistemlerin verimliliğini arttırabilmek için fotovoltaik dizideki modüller maksimum güç noktalarında çalıştırılmalıdır. Bu nedenle, maksimum güç noktasını tahmin etmek ve izlemek için maksimum güç noktası izleme teknikleri kullanılır. Literatürde, maksimum güç noktası izleme teknikleri genellikle esnek hesaplama ve klasik teknikler olmak üzere sınıflandırılır. Ancak, maksimum güç noktasını doğru bir şekilde takip edebildikleri için esnek hesaplama teknikleri tercih edilmektedir. Bu çalışmada, geçmişten günümüze kadar kısmi gölgeleme koşullarında esnek hesaplama tabanlı maksimum güç noktası izleme tekniklerinin kapsamlı bir derlemesi sunulmuştur. Teknikler, fotovoltaik dizi bağımlılığı, gereken sensörler, takip verimliliği, takip hızı, algoritma karmaşıklığı ve maksimum güç noktası etrafında salınım durumları açısından karşılaştırılmıştır. 

Anahtar Kelimeler:

A Comprehensive Overview Of Soft Computing Based Mppt Techniques For Partial Shading Conditions In Pv Systems
2019
Yazar:  
Özet:

Nowadays, solar or photovoltaic energy is the most commonly used renewable energy resources in the world. Despite its advantages such as freely available, low maintenance cost, pollution-free, inexhaustible, and reliable, its low conversion efficiency is a major drawback. To increase the efficiency of the photovoltaic system, all photovoltaic modules in the array must be operated at maximum power point. Therefore, maximum power point tracking technique is used for predicting and tracking the maximum power point. In the literature, maximum power point tracking techniques are generally classified as soft computing and conventional. Soft computing techniques are more preferred from both of them, because they can accurately track maximum power point of photovoltaic systems. In this study, an extensive review of soft computing based maximum power point tracking techniques under partial shading conditions until today is presented. The techniques are compared from the point of photovoltaic array dependency, sensors required, tracking efficiency, tracking speed, algorithm complexity, and oscillation around maximum power point.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Mühendislik Bilimleri ve Tasarım Dergisi

Alan :   Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 986
Atıf : 2.265
2023 Impact/Etki : 0.129
Mühendislik Bilimleri ve Tasarım Dergisi