Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 1
ORHAN PAMUK’UN KAFAMDA BİR TUHAFLIK ADLI ROMANINDA GECEKONDULAŞMA VE TOPLUMSAL MÜCADELELER
2017
Dergi:  
Sosyologca
Yazar:  
Özet:

Orhan Pamuk'un 2014 yılında yayınlanan ‘Kafamda Bir Tuhaflık' romanı, İstanbul'daki gecekonduları Duttepe ve Kültepe gibi iki kurgusal gecekondu üzerinden ele alan edebi eserlerden biridir. Pamuk'un ‘Kafamda Bir Tuhaflık' adlı eserini hem edebiyat sosyolojisi hem de kent sosyolojisi açısından inceleyecek olan bu makale, gecekondulaşma sürecini ve Alevi-Sünni, Kürt-Türk, sağcı-solcu gibi etnik, dini ve ideolojik çatışmaları inceleyecektir.

Anahtar Kelimeler:

Squatting and Social Struggles In The Novel Named A Strangeness In My Mind Of Orhan Pamuk
2017
Dergi:  
Sosyologca
Yazar:  
Özet:

Orhan Pamuk's novel, ‘A Strangeness in My Mind’, published in 2014, is one of the literary works that deals with the slums in Istanbul through two fictional slums such as Duttepe and Kültepe. This article, which will examine Pamuk's work called ‘A Strangeness in My Mind’ in terms of both literary sociology and urban sociology, will examine the process of slum settlement and ethnic, religious and ideological conflicts such as Alevi-Sunni, Kurdish-Turkish, rightist-leftist.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
Sosyologca

Dergi Türü :   Uluslararası

Sosyologca