Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 120
 İndirme 40
İttihat-Terakki ve Rumlar 1908-1914
2009
Dergi:  
Çağdaş Türkiye Tarihi Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Burada tanıtımı yapılacak olan eser, II. Meşrutiyet’ten I. Dünya Savaşı’na kadar olan dönemde İttihat-Terakki’nin Rumlarla olan ilişkilerini ele almaktadır. Bu ilişkiler bağlamında 1908, 1912 ve 1914 seçimlerinde Rumların tavrı, Yunanistan’ın Rumlar üzerindeki etkisi, Patrikhane’nin İttihat-Terakki ile olan münasebetleri, İttihat-Terakki’nin politikalarının Rumlar üzerindeki etkileri, Kilise ve Mektepler Kanunu’na, askerlik hususuna ve boykotlara Rumların verdiği tepkiler, Balkan Savaşları sonrası İttihat-Terakki’nin nüfus ve iskan politikası ve Osmanlı Devleti ile Yunanistan arasındaki sorunlar, ayrıntılı bir şekilde tahlil edilmektedir

Anahtar Kelimeler:

2009
Yazar:  
Özet:

The book which is being introduced here reveals the relationships between the Ittihat-Terakki and the Greek during the period from II. Meşrutiyet to I. World War. Related to these relationships, attitudes of the Greek to the elections held in the years of 1908, 1912 and 1914, the influence of Greece over the Greek, the relationships between the Patriarchate and the Ittihat-Terakki, the influence of the policies of the Ittihat-Terakki over the Greek are analysed in detail. Reactions of the Greek against the churches’ and schools’ law, military subject and boycotts are also stated. In addition, the population and settling policy of the Ittihat-Terakki and the problems between the Otoman Empire and Greece after the Balkan Wars are analysed

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Çağdaş Türkiye Tarihi Araştırmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 537
Atıf : 1.873
2023 Impact/Etki : 0.057
Çağdaş Türkiye Tarihi Araştırmaları Dergisi