Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 13
Limon Kabuğu Ekstratı Konsantrasyonunun Nano Ölçekli Fe/Fe3O4 Sentezine Etkisi
2022
Dergi:  
Politeknik Dergisi
Yazar:  
Özet:

Demir nanopartiküller küçük partikül boyutu, yüzey özellikleri, düşük toksisitesi, yüksek manyetizması ve bilimdeki kapsamlı uygulamaları nedeniyle diğer nanomalzemelere göre daha fazla ilgi çekmiştir. Bu nanopartiküllerin yeşil sentezi için bitki özleri, mikroorganizmalar ve tarımsal atık ürünler kullanılmaktadır. Yeşil sentez, bitkilerden ve mikroorganizmalardan elde edilen metabolitleri indirgeyici ve kapatıcı ajanlar olarak kullanır. Ayrıca sert kimyasallar içermemesi, toksik olmayan reaktiflerin kullanılması, biyouyumlu ve çevre dostu olması nedeniyle diğer sentez yöntemlerine göre avantaj sağlamaktadır. Bu çalışmada, demir-demir oksit (Fe-Fe3O4) nanopartikülleri limon ekstratı kullanılarak sentezlenmiş ve optimum Fe:Ekstrakt oranı belirlenmiştir. Nanopartiküller, X-ışını difraktometresi (XRD) , UV-vis Spektrofotometre ve Taramalı Elektron Mikroskobu (SEM) ile karakterize edilmiştir. Demir nanopartiküllerinin UV-vis absorpsiyon spektrumu 250-350 nm aralığında bir tepe göstermiştir. XRD analiz sonuçları, ürünün bir Fe-Fe3O4 karışımı olduğunu doğrulamıştır. SEM analizi sonuçlarına göre 1: 2 (Fe:Ekstrat) oranında en büyük partikül boyutu 159 nm olduğu görülürken, en küçük partikül boyutu 66.68 nm olarak kaydedilmiştir. Artan limon özünün topaklaşmaya neden olduğu gözlenmiştir. Sonuç olarak, tarımsal atık olan limon kabuğunun yeşil sentezi düşük maliyetli, çevre dostu ürünler oluşturmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Effect Of Lemon Peel Extract Concentration On Nano Scale Fe/fe3o4 Synthesis
2022
Yazar:  
Özet:

Iron nanoparticles has attracted more attention than other nanomaterials for its small particle size, high magnetism, low toxicity, surface properties and its extensive applications in science. Plant extracts, microorganisms and agricultural waste products are used for the green synthesis of these nanoparticles. Green synthesis uses metabolites obtained from plants and microorganisms as reducing and covering agents. In addition, it provides an advantage over other synthesis methods because it does not contain harsh chemicals, uses non-toxic reagents, is biocompatible and environmentally friendly. In this study, iron-iron oxide (Fe-Fe3O4) nanoparticles (LP- Fe NPs) were synthesized using lemon peel extract and optimum Fe:Lemon peel extract (Fe: LP exract) ratio was determined. Nanoparticles were characterized by X-ray diffractometer (XRD), UV-vis Spectrophotometer and Scanning Electron Microscope (SEM). The UV-vis absorption spectrum of iron nanoparticles showed a peak in the 250-350 nm range. XRD analysis results confirmed that the product is a Fe-Fe3O4 mixture. According to SEM analysis results, the largest particle size according to the 1:2 ratio was recorded as 159 nm. The smallest particle size was recorded as 66.68 nm. It has been observed that the increased lemon peel extract causes agglomeration. As a result, green synthesis of lemon peel, which is agricultural waste; It creates low-cost, environmentally friendly products.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Politeknik Dergisi

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.729
Atıf : 5.043
2023 Impact/Etki : 0.223
Politeknik Dergisi