Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 22
 Görüntüleme 72
 İndirme 12
 Sesli Dinleme 1
Ekolojik Boyama Esaslı Çok Renkli Yüzey Tasarımı
2018
Dergi:  
YEDİ: SANAT, TASARIM VE BİLİM DERGİSİ
Yazar:  
Özet:

İnsanoğlu var olduğu zamandan bugüne kadar örtünme ihtiyacını gidermek ve doğanın zorlu şartlarından korunabilmek için çeşitli tekstil ürünlerine ihtiyaç duymuştur. İlk insanlar bu ihtiyaçlarını bitkisel ve hayvansal ürünlerden elde ettikleri malzemelerle karşılamışlar ve dokuma, örme ve deri üretim işlemleriyle çeşitli tekstil yüzeyleri elde etmişlerdir. Günümüzde de benzer şekilde bitkisel ve hayvansal kökenli hammaddeler tekstil alanında kullanılsa da sanayideki ve teknolojide ki ilerlemelerle sentetik hammaddelerden de tekstil ürünleri yoğun şekilde elde edilmektedir. Tekstil ürünlerinin yapımında doğal malzemelerle yapılan işlemlerin yerini kimyasallarla yapılan teknoloji yüklü prosesler almıştır. Teknolojinin insanlığa sunduğu işlem kolaylığı, proses tekrarlanabilirliği, düşük maliyet, renk seçeneği vb. bir çok avantajları ilk zamanlarda büyük gelişmeler olsa da ilerleyen yıllarda artan çevre kirliliği, toksik kaynaklı sağlık problemleri, atık uzaklaştırma problemleri gibi bir çok sorun insanlığın karşısına çıkmaya başlamıştır. Tekstil yüzeyi renklendirmesinde de benzer durumlar yaşanmakta ve bu nedenle doğadan elde edilen boyalarla veya doğal malzemelerle yapılan direkt renklendirmelere doğru bir talep artışı gözlenmektedir. Ekolojik tekstil baskı tasarımı da bu noktada ortaya çıkmış, çevre dostu ve insan sağlığı uygunluğu olmasından dolayı talep görmeye başlamıştır. Bu çalışmada ekolojik tekstil baskı tasarımı hakkında bilgiler verilmiş ve yapılan örnek bir tasarım prosesleriyle beraber gösterilmiştir. Çalışma sonucunda ekolojik tekstil baskı tasarımının uygulanabilirliğinin arttırılması ve çevre dostu tekstil ürünlerinin yaygınlaştırılması hedeflenmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










YEDİ: SANAT, TASARIM VE BİLİM DERGİSİ

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 350
Atıf : 8.755
2023 Impact/Etki : 0.224
YEDİ: SANAT, TASARIM VE BİLİM DERGİSİ