Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 42
 İndirme 10
Üniversite Eğitiminde Sosyal Medyanın Rolü: Fırsatlar ve Çıkmazlar
2019
Dergi:  
Kalem Uluslararası Eğitim ve İnsan Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Genelde yeni medya teknolojilerine, daha özelde sosyal medya ortamlarına yönelik, özellikle eğitim ve öğretimin işleyişini engelliyor olması açısından önemli eleştiriler olsa da dijital yöntem ve kanalların aynı zamanda günümüz eğitimini hemen her aşamada etkilediği gerçeği yadsınamamaktadır. Bu bağlamda sosyal medyanın kullanım biçimi ve içerikleri, üniversite ve sonrasındaki eğitimde de önemle role sahiptir. Anlamlı ve doğru kullanıldığında öğrencinin öğrenme yolculuğunu keyifli hâle getirmekte, öğretim elemanları ile olan iletişimini kolaylaştırmakta ve sorularına daha hızlı cevap alabilmektedir. Ancak yanlış ve bağımlılık derecesindeki kullanımında hem öğrenci hem de eğitici açısından ciddi zorluklara neden olabilmektedir. Bu çalışmada sosyal medyanın kullanımı ve sosyal medya ortamlarının üniversite eğitimindeki rolü incelenmiştir. Çalışmada bir yandan öğrencilerin özellikle öğretmenleriyle ilişkilerini kurgularken başvurduğu sosyal medya yöntemleri ve başvuru sıklığı değerlendirilmiş; diğer yandan eğitmenlerin dijital ortamlar üzerinden kendilerine iletilen iletişim taleplerini nasıl karşıladıkları cevaplanmaya çalışılmıştır. Buna uygun olarak araştırma nitel araştırma yöntemlerinden durum çalışması deseni ile yürütülmüş; farklı üniversitelerde görevli 20 öğretim elemanı ile yarı yapılandırılmış görüşmeler yapılmıştır. Araştırmanın sonucunda eğitim sürecinde üniversite öğretim elemanlarının sosyal medyayı aktif olarak kullandıkları, öğrencileriyle bu ortamlar üzerinden iletişime geçtikleri saptanmıştır. Ancak sosyal medya üzerinden kurulan iletişimin öğrenci ve öğretim elemanı arasındaki eğitim mesafesini olumsuz bir biçim de etkilediği ve öğrenciyi daha sık ve özel ilgi beklemeye ittiği de gözlemlenmiştir. Anahtar Kelimeler: Sosyal medya; Eğitim; Üniversite; Yeni medya; İletişim.

Anahtar Kelimeler:

The Role of Social Media in University Education: Opportunities and Disadvantages
2019
Yazar:  
Özet:

Although major criticism of new media technologies, in particular social media environments, in particular the functioning of education and teaching, it is unlikely to deny the fact that digital methods and channels also affect today’s education at almost every stage. In this context, the way and content of social media is used also plays an important role in university and subsequent education. When used meaningfully and correctly, it makes the student’s learning journey pleasant, makes it easier to communicate with the teachers and can get faster answers to their questions. However, misuse and addiction in use can cause serious difficulties in both student and educational terms. This study has studied the use of social media and the role of social media environments in university education. The study, on the one hand, assessed the methods of social media and the frequency of applications that students applied especially when creating their relationships with their teachers; on the other hand, the teacher tried to respond to how they respond to the communications requests transmitted to them through digital media. According to this, research quality research methods have been carried out with the situation study scheme; a half-structured conversation with 20 faculty members in different universities has been conducted. The research has found that the university teachers actively use social media and communicate with their students through these environments. However, the communication established through social media has also been observed to have a negative effect on the educational distance between the student and the teaching staff and to have the student more frequently and more specific interest. Keywords: social media; education; university; new media; communication.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Kalem Uluslararası Eğitim ve İnsan Bilimleri Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 232
Atıf : 1.007
2023 Impact/Etki : 0.393
Kalem Uluslararası Eğitim ve İnsan Bilimleri Dergisi