Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 14
Examining The Role of Livelihood Diversification as a Part of Climate-Smart Agriculture (CSA) Strategy
2020
Dergi:  
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

İklim değişikliği, çevreye ilişkin ani şokların yoğunluğu ve havanın değişkenliği nedeniyle tarımsal geçim kaynakları için ciddi tehdit unsuru durumuna gelmiştir. Geçim kaynaklarındaki çeşitlilik iklimin değişkenliği ile baş etmede ve gıda güvenliğini artırmada önemli bir rol oynamaktadır. Bu çalışma, özellikle İklim-Akıllı Tarım stratejisinin tarımsal hanehalkının refahı üzerindeki etkisine odaklanarak, bitkisel üretim, hayvancılık ve tarım dışı geçim kaynaklarının çeşitliliğini belirleyen temel faktörleri araştırmaktadır. Bu amaçla Pakistan'ın Punjab bölgesindeki farklı tarımsal ekolojik bölgelerinde (AEZ) bulunan 35 köyde 420 çiftçi ile anket yapılarak veri toplanmıştır. Bitkisel üretim, hayvancılık ve tarım dışı gelir getirici faaliyetlerden oluşan bir denklem sistemini geliştirmek için Görünürde İlişkisiz Regresyon (SUR) modeli kullanılmıştır. Tahminler, hayvancılık ve tarım dışı faaliyetlerin çiftçiler üzerinde iklim değişikliğinin etkisini hafiflettiği ve iklim değişikliğine uyum sağlayamayan çiftçilerden % 9.3 daha fazla gelir sağladığı için,  refah üzerinde ortalama olarak olumlu ve önemli bir etkiye sahip olduğunu göstermektedir. Buna ek olarak, sermaye varlığının (insan gücü, fiziksel sermaye, doğal kaynaklar, sosyal sermaye ve ekonomik güç) pozitif ve önemli belirleyicileri, iyi donanımlı tarımsal hanehalklarının diğer tarım işletmelerinden daha fazla geçim çeşitliliği benimsemelerine olanak sağladığını doğrulamaktadır. Bulgulara dayanarak, kurumsal katkıların işletmelerde geçim çeşitliliği sağlayan en önemli itici güçlerini artırmayı ve hanehalkının stratejik mal varlığını iyileştirmeyi destekleyen politikalar şeklinde olması önerilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.687
Atıf : 5.198
2023 Impact/Etki : 0.232
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi