Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 29
 İndirme 2
Isolation and characterization of antimicrobial compounds from Cotinus coggygria Scop. ethyl acetate extract
2020
Dergi:  
İstanbul Journal of Pharmacy
Yazar:  
Özet:

Background and Aims: Cotinus coggygria leaves are traditionally used in the treatment of various diseases, including their use for antifungal purposes. The aim of this study was to evaluate the antimicrobial activity of the extracts of C. coggygria and to discover compounds that may be responsible for the activity of the most active extract. Methods: The antimicrobial activities of extracts and compounds were assessed by the microbroth dilution technique. Major compounds of active extract were isolated using chromatographic methods and identified by spectroscopic methods. Results: Diethylether (CCD), ethyl acetate (CCEA), methanol (CCM), ethanol (CCE) and water (CCW) extracts of C. coggygria exhibited noticeable antifungal activities against Candida albicans with MIC values of 39, 4.9, 4.9, 4.9 and 9.8 μg/mL, respectively. Also, CCEA extract showed good antibacterial activity against Proteus mirabilis with an MIC value of 156 μg/mL. Two major compounds, gallic acid and methyl gallate, were isolated from CCEA, the most active extract. Gallic acid was found to be highly active against C. albicans and C. tropicalis with an MIC value of 9.8 µg/mL (for both fungi). In addition, gallic acid showed moderate antimicrobial activity against Staphylococcus aureus, S. epidermidis and C. parapsilosis with MIC values of 78, 156 and 156 µg/mL, respectively. Conclusion: This study is the first study to reveal the compounds responsible for the activity of CCEA extract with antifungal activity. These results suggest that gallic acid, along with other phenolic compounds, is responsible for the antifungal activity of CCEA. Also, it confirms the ethnobotanical use of C. coggygria for antifungal purposes.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










İstanbul Journal of Pharmacy

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 388
Atıf : 540
2023 Impact/Etki : 0.078
İstanbul Journal of Pharmacy