Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 25
 İndirme 3
2016 AMERİKAN SEÇİMLERİ ÜZERİNDEN SİSTEM ELEŞTİRİSİ KÜLTÜRÜ
2017
Dergi:  
İstanbul Aydın Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Çalışmanın odak noktası; iletişim biliminde ‘eleştirel yaklaşımlar’ olarak anılan ekol ile literatür açısından bu kategori içinde yer bulmasa da ciddi sistem eleştirilerinde bulunmuş Baudrillard gibi alternatif bakış açıları üzerinden ‘sistem eleştirisi kültürü’nü incelemek olacaktır. Bu zamana kadar yapılagelen sistem eleştirilerinin ortak noktası olan, ‘kitle iletişim araçlarını elinde bulunduran sermaye güçlerince oluşturulan kitle toplumu’ bu çalışmanın da ana sorunsallarından birini oluşturacak ve ‘sistem kuramı’, ‘kitle toplumu kuramı’, kısmen de ‘gündem belirleme kuramı’ üzerinden gidilerek, ‘kamuoyu oluşumunu kontrolünde tutmak isteyen finansal güç odaklarının eseri olan modern dünya düzeni’ incelemeye alınacaktır. ‘Kültür endüstrilerinde üretilen kültürel ve ideolojik çerçeveler üzerinden oluşturulan sistem’in merkezinde ‘insan’ın değil ‘sisteme hükmedenlere ait çıkarlar’ın bulunduğu tezi özetlenecek ve ‘eleştirel teori’ tarafından iletişim literatürüne dahil edilmiş temel kritikler hatırlatılarak mevcut sistem irdelenecektir. 2016 sonunda ABD’de gerçekleşen ve beklenmedik bir sürprizle, marjinal söylemlere sahip olan Donald Trump’a liderlik yolunu açan Başkanlık Seçimleri örneklem olarak kabul edilecek ve ‘içerik analizi yöntemi’ kullanılarak ‘Trump ile yerleşik düzen arasındaki mevcut çatışma’nın arka planı incelenecektir. Kitle iletişim araçlarını elinde bulundurarak ve sistemin içinden gelerek beklenmedik bir sistem eleştirisinde bulunan Trump örneği üzerinden, ‘sistemin parçaları arasındaki çıkar çatışması’nın ve bu çatışmaya malzeme edilen ‘kitle toplumu’nun açığa çıkardığı sonuçlar tartışılacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






İstanbul Aydın Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 329
Atıf : 1.082
2023 Impact/Etki : 0.149
İstanbul Aydın Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi