Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 10
 Görüntüleme 11
 İndirme 1
Hemşirelerin Çalışma Ortamı Yaşam Kaliteleri ve Etik Duyarlılıkları
2017
Dergi:  
İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Yoğun bakım hemşirelerinin çalışma yaşamı kaliteleri ile etik duyarlılıklarını ve bunları etkileyen faktörleri incelemektir. Gereç ve Yöntem: Tanımlayıcı olarak planlanan araştırma 138 hemşire ile yürütüldü. Araştırma verileri ‘’Bireysel Bilgi Formu’’, “Sağlık Personeli Çalışma Yaşam Kalitesi Ölçeği” (SPÇYKÖ) ve “Ahlaki Duyarlılık Anketi’’ (ADA) kullanılarak elde edildi. Bulgular: Hemşirelerin (n=138), %82,6’sının kadın ve %63,8’inin lisans mezunu olduğu belirlendi. Hemşirelerin SPÇYKÖ ve ADA puan ortalamalarının 170.54±15.13; 93.46±23.10 olduğu belirlendi. Bu iki ölçeğin korelasyonları değerlendirildiğinde; SPÇYKÖ ile ADA yarar sağlama alt boyutu dışında tüm alt boyutlarında negatif yönlü ve istatistiksel olarak anlamlı ilişki bulundu (p<.05). Hemşirelerin yaşla beraber çalışma ortamı yaşam kalitesinin (p=.034) ve bütüncül yaklaşım (p=.004) ile oryantasyonlarının (p=.049) anlamlı şekilde arttığı belirlendi. Sonuç: Çalışmada hemşirelerin çalışma ortamı yaşam kaliteleri ve etik duyarlılıklarının orta düzeyde olduğu, Sağlık Personeli Çalışma Yaşam Kalitesi Ölçeği ile Ahlaki Duyarlılık Anketi alt boyutlarından yarar sağlama alt boyutu dışında tüm alt boyutları (otonomi, bütüncül yaklaşım, çatışma, uygulama, oryantasyon) arasında, istatistiksel olarak anlamlı ilişki bulundu.

Anahtar Kelimeler:

Nurses' Working Environment Quality of Life and Ethical Sensitivities
2017
Yazar:  
Özet:

Purpose: Intensive care is to study the quality of the work life of nurses and their ethical sensitivities and the factors that affect them. Instrument and Method: The research planned to identify was conducted with 138 nurses. The research data was obtained using the "Individual Information Form", the "Mass of Quality of Work Life for Health Professionals" (SPCYKÖ) and the "Ethical Sensitivity Survey" (ADA). Results: Nurses (n=138), 82.6% were women and 63.8% were graduates. The Nurses’ SPCY and ADA score average was 170.54±15.13; 93.46±23.10. When the correlations of these two scales were assessed; SPCYKÖ and ADA found a negative and statistically meaningful relationship in all sub-dimensions except the sub-dimensions of benefit (p<.05). Nurses were determined that their working environment quality of life (p=.034) and overall approach (p=.004) and their orientations (p=.049) increased significantly with age. The study found a statistically meaningful relationship between all the subdimensions (autonomy, integrated approach, conflict, application, orientation) except that the work environment of nurses is at a medium level of quality of life and ethical sensitivity, the work quality of life scale and the ethical sensitivity survey.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 479
Atıf : 1.670
İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dergisi