Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 36
 İndirme 2
 Sesli Dinleme 1
Maksillofasiyal Bölgede Kullanılan İleri Görüntüleme Teknikleri
2006
Dergi:  
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Hastaya uygun tedavinin belirlenmesinde ilk adım tanının doğru konmasıdır. İleri bir anamnezin alınmasını ve klinik muayeneyi takiben gerekli radyograflar tanımlanır. Dişler ve maksillofasial kemikler ile ilgili patolojilerin incelenmesi için diş hekimlerinin tanı amaçlı görüntüleme yöntemleri ve bu yöntemlerin olası klinik uygulamaları hakkında yeterli temel bilgiye sahip olmaları gerekir. Konvansiyonel ve dijital radyograflar dişleri ve oral kavitedeki patolojilerin saptanmasındasık kullanılan yöntemlerdir. Ancak bazı vakalarda patolojilerin saptanması açısından bu görüntüleme yöntemleri yetersiz kalır. Bu gibi durumlarda ultrason (US), doppler, bilgisayarlı tomografi (BT), magnetik rezonans görüntüleme (MRI), üç boyutlu tomografi (3D), pozitron emisyon tomografi (PET) ve tek foton emisyonlu bilgisayarlı tomografi (SPECT) gibi ileri görüntüleme yöntemleri, kemik ve yumuşak dokuların hem normal ve hastalıklı anatomisini hem de fizyolojisini göstermede başvurulan yöntemlerdir. Her görüntüleme yöntemi incelenen bölge hakkında spesifik bilgiler verir. Bu nedenle görüntülenecek bölgenin ve incelenecek patolojinin özelliklerine göre hangi görüntüleme yönteminin kullanılacağına karar verilir. Bu makalede maksillofasiyal bölgede kullanılabilecek söz konusu ileri görüntüleme yöntemleri anlatılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Ondokuz Mayıs Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 337
Atıf : 29
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dergisi