Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 10
 İndirme 3
Sosyal Bilimler, Kriz ve Gelecek
2011
Dergi:  
Birey ve Toplum Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Günümüzde sosyal bilimler üzerinde çokça akademik tartışma yapıldı ve halen yapılmakta. Bu tartışmalardaki en bariz nokta, sosyal bilimlerde bir “kriz”in varlığına işaret etmektedir. Tartışmalar zaman zaman çok kötümser noktaya da gitmektedir. Öyle ki sosyal bilimlerde her şeyin sonunun geldiğine dair söylemler yaygınlık kazanmıştır. Örneğin “ideolojilerin sonu, tarihin sonu, toplumsalın sonu, öznenin ölümü, evrenselciliğin ölümü” gibi nitelendirmeler sosyal bilimlerde adeta bir sonculuk (endism) söylemini geliştirmiştir. Şüphesiz bu durumun, daha üst perdede Batıdaki medeniyet krizinin sosyal bilimlere yansıması olduğunu belirtmek gerekir. Bilim, sanat, siyaset, sosyal teorilerdeki yenilikler ve dahası günümüz sosyal hareketlerindeki değişmeler yeni bir sosyal bilimi zorunlu kılmaktadır. Aslında bu değişim bize “yeni bir dünya”nın eşiğinde olduğumuzu da göstermektedir.

Anahtar Kelimeler:

2011
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Birey ve Toplum Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Hukuk; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 248
Atıf : 2.087
2023 Impact/Etki : 0.3
Birey ve Toplum Sosyal Bilimler Dergisi