Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 13
 Görüntüleme 48
 İndirme 7
Sağlık Çalışanlarının Sanal Kaytarma Davranışlarının İşte Üretkenliklerine Etkisi
2017
Dergi:  
AJIT-e: Academic Journal of Information Technology
Yazar:  
Özet:

Günümüzde teknolojinin gelişmesiyle birlikte İnternet hayatın her alanında yer almaya başlamıştır. Örgütlerde de çalışanlar tarafından İnternetin yaygın şekilde kullanımı iletişim kanallarını güçlendirmiş, işleri hızlandırmış, bilgiye erişimi ve koordinasyonu kolaylaştırmıştır. Ancak iş yerinde İnternet kullanımının etkileri her zaman olumlu sonuçlar doğurmamakta, bazen de gereksiz ya da iş dışı kişisel amaçlarla kullanımından dolayı zaman kaybına sebep olabilmektedir. Bu durum literatürde sanal kaytarma olarak adlandırılmakta ve bu kavramın çalışanların işteki üretkenliğini etkilediği tartışılmaktadır. Bu bağlamda bu araştırmanın amacı sağlık çalışanlarının sergilemiş oldukları sanal kaytarma davranışlarının işteki üretkenliklerini etkileyip etkilemediğini ortaya koymaktır. Araştırma, Ankara’daki bir üniversite hastanesinde görev yapan 259 sağlık çalışanı üzerinde anket formu aracılığıyla gerçekleştirilmiştir. Araştırmaya katılan sağlık çalışanlarının önemli ve önemsiz sanal kaytarma davranışı ortalamaları düşük, işte üretkenlik ortalamaları ise oldukça yüksek bulunmuştur. Önemli ve önemsiz sanal kaytarma ile işte üretkenlik davranışı arasında olumsuz yönde orta düzeyde ilişkiler olduğu saptanmıştır. Regresyon analizi sonuçlarına göre, sağlık çalışanlarının önemli ve önemsiz sanal kaytarma davranışına ilişkin ortalamalarının yükselmesi çalışanların işteki üretkenliklerini azaltmaktadır. Bu doğrultuda sağlık çalışanlarının çalışma saatleri içerisinde kişisel amaçlı İnternet kullanımlarının kontrol altında tutulması önerilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

The Effect Of Health Professionals Cyberloafing Behaviors On Their Work Productivity
2017
Yazar:  
Özet:

Nowadays, with the development of technology, Internet has started to take place in every field of life. The widespread use of the Internet by employees in organizations has strengthened communication channels, accelerated work, facilitated access to information and coordination. However, the effects of Internet use at work do not always have positive results, and sometimes they can cause time loss due to unnecessary or non-business personal use. This situation is called cyberloafing in the literature and it is discussed that this concept affects the productivity of employees. In this context the purpose of this study is to reveal whether health professionals’ cyberloafing behaviors influence their work productivity. The study was conducted with 259 health professionals working at a university hospital in Ankara province via survey forms. It is found that the health professionals participating in the study have low mean scores of serious and minor cyberloafing behaviors and quite high mean scores of work productivity. Medium negative relationships were detected between serious and minor cyberloafing behaviors and work productivity. The regression analysis results indicate that as health professionals’ mean scores of serious and minor cyberloafing behaviors increase, their work productivity decreases. Hence, it is recommended to keep health professionals’ personal Internet usage under control during work hours.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










AJIT-e: Academic Journal of Information Technology

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 332
Atıf : 1.893
2023 Impact/Etki : 0.471
AJIT-e: Academic Journal of Information Technology