User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 18
Çim Alanlarında Mantar Kompostunun Örtü Materyali Olarak Kullanımı
2018
Journal:  
Ordu Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi
Author:  
Abstract:

Bu araştırmada, atık mantar kompostunun çim tesis alanı oluşturulmasında örtü materyali olarak kullanılabilirliği saptanmıştır. Deneme tarla koşullarında saksı denemesi olarak tesadüf parselleri deneme desenine göre 5 farklı örtü materyali, 3 tekerrürlü olarak temel gübrelemesiz (–NPK) ve temel gübrelemeli (+NPK’li) şeklinde yürütülmüştür. Denemede atık mantar kompostu ve toprak kullanılarak ortamlar oluşturulmuştur. Buna göre; kontrol %100 Toprak, %75 Toprak + %25 Mantar Kompostu, %50 Toprak + %50 Mantar Kompostu, %75 Toprak + %25 Mantar Kompostu ve %100 Mantar Kompostu ekimden önce örtü materyali olarak uygulanmıştır. Araştırmada, renk oluşumu, kaplama derecesi, kıştan çıkış durumu, kuru ot verimi, bitki boyu ve mineral elementler belirlenmiştir. Sonuçlara göre, mantar kompostunun toprak ile karıştırılarak hazırlanan örtü materyallerinin çim bitkisinin renk, kaplama derecesi, kıştan çıkış durumu, kuru ot verimi ve bitki boyu üzerine %50 Toprak + %50 Mantar Kompostu karışımının daha etkili olduğu belirlenmiştir. Hazırlanan örtü materyalleri artan dozlara bağlı olarak çim bitkisinin azot, fosfor, potasyum, bakır, mangan ve çinko kapsamının artmasına karşın kalsiyum ve demir içeriklerinde düşüş olduğu belirlenmiştir. Kontrole göre %50 Toprak + %50 Mantar Kompostu karışımında N ve K’un en yüksek değeri bulunmuştur. Atık mantar kompostunun çim alan oluşturulmasında örtü materyali olarak tek başına kullanımının yetersiz olduğu görülmüştür. Ancak, % 50T + %50 M.K oranının karıştırılmasıyla uygun koşulları sağladığı saptanmıştır

Keywords:

Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles












Ordu Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi

Field :   Eğitim Bilimleri; Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Journal Type :   Ulusal

Metrics
Article : 238
Cite : 870
2023 Impact : 0.114
Ordu Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi