Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 7
 Görüntüleme 11
 İndirme 4
Kaygı bozukluğu olan ergenlerde siber zorbalık ve siber mağduriyet: kontrollü bir çalışma
2019
Dergi:  
Cukurova Medical Journal
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışma kaygı bozukluğu (KB) olan ergenlerle sağlıklı ergenleri, siber zorbalık, siber zorbalığa duyarlılık ve siber mağduriyet durumları açısından karşılaştırmayı amaçlamıştır.  Gereç ve Yöntem: Kesitsel bir desene sahip bu çalışma Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde gerçekleştirildi. Çalışmanın örneklemi 28 KB tanısı olan ergen ile herhangi bir psikopatoloji saptanmayan 39 sağlıklı kontrolden oluşturuldu. Tüm katılımcılara Sosyodemografik veri formu, Siber Zorbalık Ölçeği (SBÖ), Siber Zorbalığa İlişkin Duyarlılık Ölçeği (SZDÖ), Siber Mağduriyet Ölçeği (SMÖ) ve Çocuklarda Anksiyete ve Depresyon Ölçeği-Yenilenmiş (ÇADÖ-Y) uygulandı.  Bulgular: Çalışmamızda KB grubunun kaygı ve depresyon puanlarının kontrol grubundan anlamlı olarak daha yüksek olduğu görüldü. Siber durumlar açısından iki grup karşılaştırıldığında ise siber mağduriyet puanlarının KB grubunda anlamlı olarak yüksek olduğu saptandı. Tüm grupta kaygı ve depresyon puanları ile siber mağduriyet puanları arasında pozitif yönlü bir ilişki belirlendi.  Sonuç: KB olan ergenlerin daha fazla siber mağduriyet yaşadığı, kaygı ve depresyon belirtileri arttıkça siber mağduriyet şiddetinin de arttığı görülmüştür. Ergenlik döneminde sıkça görülen kaygı bozuklukların takibinde tanı ve tedaviyi şekillendirmemize olumlu katkı sağlayabilecek siber mağduriyet durumunu değerlendirmenin bütüncül bir yaklaşım olarak gerekli olabileceği düşünüldü.

Anahtar Kelimeler:

Cybersecurity and cyber victim in adolescents with anxiety disorder: a controlled study
2019
Yazar:  
Özet:

Purpose: The aim of this study was to compare adolescents with anxiety disorders (AD) and healthy controls in terms of cyber bullying, cyber victimization and sensitivity to cyber victimization. Materials and Methods: This cross - sectional study was performed in The University of New York Medical Faculty Hospital. The sample of the study was consisted of 28 adolescents with AD and 39 healthy controls. Sociodemographic data form, Cyber Bullying Scale, Cyber Victim Sensitivity Scale, Cyber Victimhood Scale and Revised Child Anxiety and Depression Scale - Child Version were applied to all participants. Results: In our study, the anxiety and depression scores of the AD group were significantly higher than the control group. When the two groups were compared in terms of cyber situations, it was found that cyber victimization scores were significantly higher in the AD group. There was a positive correlation between anxiety and depression scores and cyber victimization scores. Conclusion: Adolescents with AD experienced more cyber victimization, and as the symptoms of anxiety and depression increased, the severity of cyber victimization increased. It was considered as a holistic approach to assess the situation of cyber victimization which may contribute positively to the diagnosis and treatment in the follow-up of anxiety disorders frequently seen during adolescence.

Anahtar Kelimeler:

Cyber Bullying and Cyber Victimization In Adolescents With Anxiety Disorders: A Controlled Study
2019
Yazar:  
Özet:

Purpose: The aim of this study was to compare adolescents with anxiety disorders (AD) and healthy controls in terms of cyber bullying, cyber victimization and sensivity to cyber victimization. Materials and Methods: This cross - sectional study was performed in Selçuk University Medical Faculty Hospital. The sample of the study was consisted of 28 adolescents with AD and 39 healthy controls. Sociodemographic data form, Cyber Bullying Scale, Cyber Victim Sensitivity Scale, Cyber Victimhood Scale and Revised Child Anxiety and Depression Scale – Child Version were applied to all participants. Results: In our study, the anxiety and depression scores of the AD group were significantly higher than the control group. When the two groups were compared in terms of cyber situations, it was found that cyber victimization scores were significantly higher in the AD group. There was a positive correlation between anxiety and depression scores and cyber victimization scores. Conclusion: Adolescents with AD experienced more cyber victimization, and as the symptoms of anxiety and depression increased, the severity of cyber victimization increased. It was considered as a holistic approach to assess the situation of cyber victimization which may contribute positively to the diagnosis and treatment in the follow-up of anxiety disorders frequently seen during adolescence.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Cukurova Medical Journal

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.296
Atıf : 1.852
2023 Impact/Etki : 0.075
Cukurova Medical Journal