Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 11
 İndirme 3
ASTIMLI ÇOCUKLARIN VE ANNELERİNİN DEPRESYON VE KAYGI DÜZEYLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ
2010
Dergi:  
Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

Giriş ve Amaç: Astım, sık hastane yatışlarından, uzun süreli ilaç tedavisi ve kısıtlanmış sosyal hayattan dolayı psikolojik problemlere sebep olan bir hastalıktır. Bu çalışmada astımlı çocuklarda ve annelerinde depresyon ve kaygı düzeylerinin saptanması amaçlandı.Materyal ve Metot: Çalışmaya elli astımlı çocuk ve annesi, elli diyabetli, elli akut üst solunum yolu enfeksiyonu geçiren çocuk annesi, elli sağlıklı çocuk ve annesi alındı. Annelere Hastane Anksiyete Depresyon Ölçeği (HADÖ-Hospital Anxiety Depression Measure) uygulanırken çocuklara Çocuklar için Depresyon Ölçeği (ÇDÖ) ve Sürekli Kaygı envantörü (ÇSKE) uygulanmıştır.Bulgular: Depresyon puanı 7’nin üstünde ve anksiyete puanı 10’un üstünde olan hasta sayısı astımlı ve diyabetli çocukların annelerinde, üst solunum yolu enfeksiyonu geçiren ve sağlıklı çocukların annelerinden daha yüksek saptandı. Astımlı çocukların depresyon ve kaygı düzeyleri de sağlıklı çocukların depresyon ve kaygı düzeylerinden yüksek olduğu saptandı (p=0,001,p=0,001).Sonuç: Astımlı çocuk ve annelerinde depresyon ve anksiyete düzeyleri daha yüksek olduğu ve bu yönde destek verilmesi gerektiği saptandı.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 425
Atıf : 456
2023 Impact/Etki : 0.028
Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Dergisi