Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 56
 İndirme 18
28 ŞUBAT SÜRECİNİ UYGULAMAYA GEÇİRME ÇALIŞMALARI VE AK PARTİ'NİN SÜREÇLE ETKİN MÜCADELESİ (Araştırma Makalesi / Research Article)
2019
Dergi:  
Dicle Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

28 Şubat süreci, Türk siyasal hayatı açısından bir dönüm noktasıdır. 28 Şubat müdahalesi, yöntem itibariyle önceki darbelerden farklıdır. Bu nedenle, müdahale hakkında genel geçer kabul “postmodern darbe” ifadesi sıklıkla kullanılmaktadır. 28 Şubat 1997 tarihli MGK toplantısı öncesi ve sonrasında asker kanadı, sivil makamlar üzerinde tahakküm kurma arayışında olmuş; medya, bürokrasi, yargı organları, üniversiteler ve muhalefet partilerinin de desteğini alarak süreci meşrulaştırma çabasında olmuştur. 1970’lerden sonra siyasetteki yerini alan Milli Görüş partilerinin (Milli Nizam Partisi, Milli Selamet Partisi, Refah Partisi, Fazilet Partisi) Anayasa Mahkemesi tarafından “laiklik karşıtı eylemlerin odağı” haline geldiği gerekçesiyle kapatılmasıyla Milli Görüş kimliğinden kopan bazı siyasetçiler Adalet ve Kalkınma Partisi’ni kurmuşlardır. 28 Şubat sürecinin bir ürünü olarak kabul edilen Ak Parti, iktidarının ilk zamanlarından başlayarak 28 Şubat sürecinin uygulamalarına karşı çetin bir mücadele sergilemiş, büyük engellere rağmen önemli ölçüde başarı sağlamıştır.

Anahtar Kelimeler:

28 ŞUBAT SÜRECİNİ UYGULAMAYA GEÇİRME ÇALIŞMALARI VE AK PARTİ'NİN SÜREÇLE ETKİN MÜCADELESİ (Araştırma Makalesi / Research Article)
2019
Yazar:  
Özet:

The 28th February process is a turning point in the political life of Turkey. The February 28 intervention is different in terms of the method from the previous coupes. Therefore, the general transition of the acceptance of the intervention is often used by the phrase “postmodern blow”. Before and after the meeting of the MGK on 28 February 1997, the military wing sought to establish control over civil authorities; the media, bureaucracy, judicial bodies, universities and opposition parties sought to legitimize the process. After the 1970s, the National Opinion Parties (National Nizam Party, National Salam Party, Reef Party, Fazilet Party), which took their place in politics, were closed by the Constitutional Court for the purpose of becoming the "centry of anti-laicity actions" by some politicians who disappeared from the National Opinion identity, established the Justice and Development Party. The Ak Party, which is considered a product of the 28th February process, has demonstrated a harsh struggle against the practices of the 28th February process, starting from the early times of its power, and has achieved significant success despite great obstacles.

2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Dicle Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 257
Atıf : 760
2023 Impact/Etki : 0.173
Dicle Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi