Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 10
 İndirme 3
Bıldırcın Rasyonlarına Farklı Oranlarda Sumak (Rhus Coriaria L.) İlavesinin Besi Performansı, Oksidatif Stres Parametreleri ve Et Kalitesi Üzerine Etkisi
2020
Dergi:  
Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma; Japon bıldırcınlarının yemlerine farklı seviyelerde ilave edilen sumağın canlı ağırlık kazancı (CAK), yem tüketimi (YT), yemden yararlanma oranı (YYO), oksidatif stres parametreleri ve et kalitesi üzerine etkilerini belirlemek amacıyla yapılmıştır. Çalışmada 10 günlük yaşta 120 adet karışık cinsiyette Japon bıldırcın biri kontrol grubu olmak üzere rastgele 4 gruba ayrılmıştır. Her gruptaki hayvanlar ikişerli olarak 15 tekerrüre ayrılmıştır. Bıldırcın yemlerine sırayla %0, %1, %2 ve %3 sumak tozu ilave edilmiş olup rasyonlar izokalorik ve izonitrojenik olarak hazırlanmıştır. Çalışmada sumak ilavesinin CAK, YT ve YYO’ na etkisinin olmadığı belirlenmiştir. Sumak ilavesi CAK, YT ve YYO’ nı etkilemezken, gruplar arasında sırt ve but ağırlıkları açısından önemli farklılıklar gözlemlenmiştir (P <0.05). En düşük sırt ağırlığının 27,12 g ile %3 sumak grubunda, en yüksek ağırlığın ise 32,70 g ile kontrol grubunda olduğu belirlenmiştir. En düşük but ağırlığı 26,22 g ile %3 sumak grubunda ve en yüksek 29,14 g ile kontrol grubunda tespit edilmiştir (P˂0,05). Ayrıca çalışmada sumağın 1. ve 24. saatlerde göğüs eti pH’sı ile göğüs eti L*, a* ve b* değerleri bakımından gruplar arasında fark oluşturmadığı belirlenmiştir. Kanda toplam antioksidan durum (TAS) değeri en yüksek %3 sumakta en düşük ise kontrol grubunda görülmüştür (P˂0,05). Oksidatif stres indeksi (OSİ) değeri en yüksek kontrol grubunda en düşük ise %3 sumak grubunda olduğu tespit edilmiştir (P˂0.05). Sonuç olarak bıldırcın rasyonlarına sumak ilavesinin besi performansı, karkas özellikleri ve et kalitesini değiştirmediği ancak kandaki TAS değerlerini yükselttiği ve OSİ değerlerini düşürdüğü için rasyona sumak ilavesinin faydalı olacağı görülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

In different proportions to the rations of the blister, the effect of the ilavicine on the iron performance, oxidative stress parameters and the quality of meat
2020
Yazar:  
Özet:

This study was carried out to determine the effects on the living weight gain (CAK), food consumption (YT), food use rate (YYO), oxidative stress parameters and the quality of meat. In the study, 120 mixed sexes in the age of 10 days were randomly divided into 4 groups, one of which was a control group. The animals in each group are divided into 15 wheels. In order to the foods of the blister, 0, 1, 2 and 3 percent sumac powder was added, and the rations were prepared isocaloric and isonitrogenic. The study found that the sumak additives did not affect CAK, YT and YYO. While the sumak addition does not affect CAK, YT and YYO, significant differences in the weight of the back and but have been observed between the groups (P <0.05). The lowest back weight was 27.12 g to 3% in the sumak group, while the highest weight was 32.70 g in the control group. The lowest but weight was 26.22 g in the 3% sumak group and 29.14 g in the control group (June 0.05). The study also found that in the 1st and 24th hours, the thickness did not make a difference between the pH of breast and the values of breast L*, a* and b* in the groups. The total antioxidant status (TAS) in the blood is seen in the control group (July 0.05), while the total antioxidant status (TAS) is seen in the control group (July 0.05). The oxidative stress index (OSI) is found to be in the low control group and 3% in the sumak group (July0.05). As a result, it has been shown that the sumak supplement to the ration of the blister does not change the nutritional performance, the carcass characteristics and the quality of the meat, but it increases the TAS values in the blood and reduces the OSI values because the sumak supplement to the ration will be beneficial.

Anahtar Kelimeler:

Effects Of Dietary Addition Of Different Rates Sumac (rhus Coriaria L.) Powder On Growth Performance, Meat Quality, Carcass Composition and Oxidative Stress Markers Of Japanese Quail
2020
Yazar:  
Özet:

This study was conducted to determine the effects of sumac (Rhus Coriaria L.) on body weight gain (BWG), feed consumption (FC), feed conversion rate (FCR), oxidative stress parameters, and meat quality added to the feed of Japanese quails. In the study, 120 10-day-old mixed-sex Japanese quail were randomly divided into 4 groups of 15 birds each. Into the feed of the quails 1%, 2%, and 3% sumac powder were added. The control group was given a diet without sumac. The diets were prepared as isocaloric and isonitrogenic. In the study, it was determined that the addition of sumac had no effect on BWG, FC, FCR, while significant differences were observed among groups with respect to back and thigh weights (P<0.05). It was determined that the lowest back weight was in the 3% sumac group with 27.12 g while the highest was in the control group with 32.70 g. The lowest thigh weight was in the 3% sumac group with 26.22 g and the highest in the control group with 29.14 g (P˂0, 05). In addition, it was determined that sumac did not cause any difference between the groups in terms of breast meat pH and breast meat L *, a * and b * values at first and 24th hours. Total antioxidant status (TAS) value in blood was highest in 3% the sumac and lowest in the control group (P˂0.05). The oxidative stress index (OSI) was the highest in the control group and the lowest in the 3% sumac group (P˂0.05). As a result, it has been observed that the addition of sumac to quail rations did not change the fattening performance, carcass characteristics, and meat quality, but increased the TAS values in the blood and decreased the OSI values.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 395
Atıf : 808
2023 Impact/Etki : 0.027
Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi